Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν: Σχέδιο διαφυγής του Χαμενεΐ στη Μόσχα σε περίπτωση κατάρρευσης του καθεστώτος

Ιράν: Σχέδιο διαφυγής του Χαμενεΐ στη Μόσχα σε περίπτωση κατάρρευσης του καθεστώτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Μόσχα σχεδιάζει να καταφύγει ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στην περίπτωση που οι δυνάμεις ασφαλείας αδυνατήσουν να καταστείλουν τις διαδηλώσεις, σύμφωνα με έκθεση πληροφοριών που επικαλείται η εφημερίδα The Times.

Ο 86χρονος Χαμενεΐ αναμένεται να εγκαταλείψει την Τεχεράνη συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες και μέλη της οικογένειάς του, εάν οι δυνάμεις ασφαλείας αποτύχουν να αναχαιτίσουν το διογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας ή αν αυτομολήσουν εν μέσω των ταραχών, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Το “εναλλακτικό σχέδιο” (Plan B) αφορά τον Χαμενεΐ και τον πολύ στενό κύκλο συνεργατών και συγγενών του, συμπεριλαμβανομένου του γιου του και επίσημου διαδόχου του, Μοτζταμπά», δήλωσε πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών στη βρετανική εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2024, ο τότε πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ -σύμμαχος τόσο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και του Χαμενεΐ- διέφυγε στη Μόσχα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους νεο-οθωμανούς τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγρότες: Αποκλεισμό 48 ωρών στα Τέμπη αποφάσισε το μπλόκο της Νίκαιας

Τραμπ: Χωρίς την εμπλοκή μου, η Ρωσία θα είχε καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία

Πρώην σύμβουλος Τραμπ: Η Ρωσία είχε προσφέρει στις ΗΠΑ «ανταλλαγή» Βενεζουέλας – Ουκρανίας

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις συνέλαβαν δυο ρωσικά τάνκερ σε Β. Ατλαντικό και Καραϊβική

Το 80% των Ισραηλινών θεωρεί την Τουρκία απειλή – Η Τουρκία θα εκπαιδεύσει 300.000 τζιχαντιστές στρατιώτες στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr