ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ματζίντ Ταχτ ε Ραβαντσί,


















































Τουρκία: Σε οικονομική εξαθλίωση από την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς
Ρήξη στην ιρανική ηγεσία: Πεζεσκιάν και Γκαλιμπάφ θέλουν να «ξηλώσουν» τον Αραγτσί
Υποκλοπές: Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά παραίτηση Τζαβέλλα από τον Άρειο Πάγο
Πυρά Τραμπ κατά Μερτς: Φτιάξε τη διαλυμένη χώρα σου και άσε το Ιράν
Euroleague: Νίκη θρίλερ για Παναθηναϊκό σε Βαλένθια (105-107 παράταση) και φουλ για Final4
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σαφή προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές χώρες απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Ματζίντ Ταχτ ε Ραβαντσί, δηλώνοντας ότι θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» εάν συμμετάσχουν στον πόλεμο εναντίον της Τεχεράνης στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.
Σε συνέντευξή του στο France 24, ο Ιρανός αξιωματούχος ανέφερε ότι η Τεχεράνη έχει ήδη ενημερώσει τις ευρωπαϊκές χώρες ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και να μην εμπλακούν στη σύγκρουση που, όπως υποστήριξε, αποτελεί «επιθετικό πόλεμο» κατά του Ιράν.
«Έχουμε ήδη ενημερώσει τους Ευρωπαίους και όλους τους άλλους ότι πρέπει να προσέξουν να μην εμπλακούν σε αυτόν τον πόλεμο επιθετικότητας εναντίον του Ιράν», δήλωσε, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε χώρα «ενωθεί με την Αμερική και το Ισραήλ στην επίθεση κατά του Ιράν θα αποτελέσει επίσης νόμιμο στόχο για ιρανικά αντίποινα».
Ο Ταχτ-Ραβαντσί υποστήριξε επίσης ότι η ιρανική πλευρά διαπραγματευόταν «καλόπιστα» με τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την έναρξη της στρατιωτικής σύγκρουσης.
Όπως είπε, ο τελευταίος γύρος συνομιλιών που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημειώσει πρόοδο, πριν -όπως ισχυρίστηκε- η Ουάσιγκτον, με τη βοήθεια του Ισραήλ, ξεκινήσει την επίθεση κατά της Τεχεράνης.
Παράλληλα, ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι το Ιράν πραγματοποιεί πλήγματα εναντίον κουρδικών ομάδων στο γειτονικό Ιράκ, επικαλούμενος πληροφορίες ότι οι οργανώσεις αυτές λαμβάνουν υποστήριξη από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.
«Αν υπάρξει ανάγκη να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας, φυσικά και θα το κάνουμε», δήλωσε.























































