ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: «Θέλει κανείς το πετρέλαιο;»

Τραμπ: «Θέλει κανείς το πετρέλαιο;»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος Τραμπ φάνηκε να εισηγείται την Παρασκευή 03/04 ότι θα ήθελε να «κρατήσει» το πετρέλαιο στο πλαίσιο της σύγκρουσης με το Ιράν.

«ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ;» έγραψε ο πρόεδρος στο Truth Social.

Νωρίτερα την Παρασκευή 03/04, ο κ. Τραμπ ανήρτησε ότι το σχέδιό του ήταν να «ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ», αναφερόμενος σε ένα στενό από το οποίο κανονικά διέρχεται το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πετρελαίου, αλλά παραμένει ουσιαστικά κλειστό για το μεγαλύτερο μέρος της ναυτιλιακής κίνησης λόγω των φόβων για ιρανικά πλήγματα.

Τα σχόλιά του σηματοδοτούν μια αλλαγή τόνου σε σχέση με τις αρχές αυτής της εβδομάδας, όταν ο κ. Τραμπ υποστήριζε ότι το βάρος της επαναλειτουργίας των Στενών του Ορμούζ θα έπρεπε να επωμιστούν άλλες χώρες που βασίζονται στο πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής.

Σε αντίθεση με ορισμένες ασιατικές χώρες, οι ΗΠΑ δεν αγοράζουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή και εξάγουν περισσότερο πετρέλαιο από όσο εισάγουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Associated Press: Ο Τραμπ δήλωσε ότι «εξετάζει» την αποπομπή της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Ελλάδα μετά από πληθώρα αναφορών για ανάρμοστη συμπεριφορά

Τραμπ για αποπομπή Κίμπερλι: «Το εξετάζουμε. Ναι, δεν είμαστε ευχαριστημένοι»

Ρωσία: Πουλήσαμε υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισεκ. δολαρίων στην ΕΕ, παρά τις κυρώσεις

Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) – Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Απορρίπτει στις καταγγελίες περί διαφθοράς – «Μου οφείλει 150.000 δολάρια ο Έρικ Ντίτερς»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr