ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα απειλή Τραμπ σε Ιράν: Σε 48 ώρες «θα ξεσπάσει κόλαση»

Νέα απειλή Τραμπ σε Ιράν: Σε 48 ώρες «θα ξεσπάσει κόλαση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ακόμη απειλή εκτόξευσε ο Ντόναλντ Τραμπ, θυμίζοντας στο Ιράν πως το τελεσίγραφό του εκπνέει σε 48 ώρες. Εάν έως τότε υπάρξει συμφωνία ή δεν ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ, «θα ξεσπάσει κόλαση».

Νωρίτερα η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει ότι είναι ελεύθερη η διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ για πλοία που μεταφέρουν «βασικά αγαθά».

Δεν ήταν σαφές ποια αγαθά θεωρεί βασικά ή εάν αφορά όλα τα πλοία η απόφαση.

Η απειλή Τραμπ έρχεται την ώρα που Ουάσιγκτον και Τεχεράνη έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό αγνοούμενου μέλους πληρώματος αμερικανικού μαχητικού F-15 που κατερρίφθη στο νότιο Ιράν.

Η Τεχεράνη κινητοποιεί δυνάμεις ασφαλείας αλλά και πολίτες σε μία ανοιχτή καταδίωξη. Το μήνυμα; «Τον θέλουμε ζωντανό».

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι η σύλληψη ενός Αμερικανού στρατιωτικού θα αποτελούσε «τεράστιο έπαθλο» για το Ιράν.

Τα πλήγματα εν τω μεταξύ μαίνονται. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε πλήγμα σε κατοικημένη περιοχή στη βόρεια Τεχεράνη, ενώ στο στόχαστρο μπήκαν και κρίσιμες εγκαταστάσεις του πετροχημικού συμπλέγματος Mahshahr και της εταιρείας Bandar Imam στη Χουζεστάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

JFEED: Η Ελλάδα κινείται εναντίον πιθανής πώλησης F-35 στην Τουρκία

Ο Νετανιάχου δήλωσε στο CNN ότι αντιτίθεται στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία

Μπαράζ αμερικανικών πληγμάτων κατά του Ιράν – Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής ο Κόλπος για επικείμενα αντίποινα

Ο Τραμπ κυριαρχεί καθώς το ΝΑΤΟ αναμετράται με την πρόκληση του επανεξοπλισμού της Ευρώπης

Κατάρ: Κίνδυνος να εκραγεί δεξαμενόπλοιο που χτυπήθηκε με βλήμα από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Στενό του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr