ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν,


















































Το κόμμα Τσίπρα έχει όνομα: ΕΛΑΣ (Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη)
Θοδωρής Κολυδάς: Πότε έρχεται πραγματικά η ζέστη στην Ελλάδα
Süddeutsche Zeitung: Ο Τσίπρας εχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας - Οι Έλληνες σήμερα οι φτωχότεροι της ΕΕ
Κώστας Καραμανλής: Νέες αιχμές κατά Μητσοτάκη για υποκλοπές, κράτος δικαίου και εξωτερική πολιτική
Η παρέλαση Rome Pride αποκλείει εβραϊκές ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις που δεν «αποστασιοποιούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ιράν έχει διατυπώσει τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του σε απάντηση των πρόσφατων προτάσεων για κατάπαυση του πυρός που διαβιβάστηκαν μέσω διαμεσολαβητών, δήλωσε τη Δευτέρα 06/04 εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις είναι «ασύμβατες με τελεσίγραφα και απειλές για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου».
Ο εκπρόσωπος, Εσμαΐλ Μπαγκαΐ, ανέφερε ότι η Τεχεράνη έχει θέσει μια σειρά προϋποθέσεων με γνώμονα τα εθνικά της συμφέροντα, οι οποίες έχουν ήδη κοινοποιηθεί μέσω διαύλων διαμεσολάβησης.
Συμπλήρωσε, παράλληλα, ότι προγενέστερα αμερικανικά αιτήματα, όπως το σχέδιο των 15 σημείων, απορρίφθηκαν ως «υπερβολικά».
«Το Ιράν δεν διστάζει να εκφράσει με σαφήνεια αυτό που θεωρεί ως νόμιμα αιτήματά του.
»Η κίνηση αυτή δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ένδειξη συμβιβασμού, αλλά αντιθέτως ως αντανάκλαση της αυτοπεποίθησής του στην υπεράσπιση των θέσεών του», δήλωσε ο Μπαγκαΐ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Έχουμε διαμορφώσει τις δικές μας απαντήσεις» και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στον κατάλληλο χρόνο, πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση Ιρανού δημοσιογράφου σχετικά με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών.























































