ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ στην Αττική με την οσμή αερίου – Σε ποιές περιοχές ήταν έντονη

Θρίλερ στην Αττική με την  οσμή αερίου – Σε ποιές περιοχές ήταν έντονη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, ΔΕΣΦΑ, Φυσικό Αέριο,

Άλυτο παραμένει το μυστήριο της προέλευσης της έντονης οσμής αερίου που κάλυψε μεγάλο μέρος της Αττικής και ειδικότερα τα νότια προάστια, με το μοναδικό σαφές μήνυμα από τις Αρχές να είναι πως δεν πρόκειται για διαρροή φυσικού αερίου, αλλά χωρίς να δίνουν σαφή απάντηση από τι προέρχεται.

Η οσμή του αερίου έχει εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως η Νέα Σμύρνη, ο Άγιος Δημήτριος, η Καλλιθέα, ενώ υπάρχουν αναφορές και από τον Άλιμο, την Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο.

Παρά την έντονη κινητοποίηση, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί διαρροή φυσικού αερίου από το δίκτυο ή από εγκαταστάσεις της περιοχής. Οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούν ελέγχους σε διάφορα σημεία, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια για την προέλευση της οσμής, ενώ συστήνεται ψυχραιμία στους πολίτες.

Εκτεταμένοι ελέγχοι πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο φυσικού αερίου της Αττικής, με έμφαση στα νότια προάστια από συνεργεία του διαχειριστή του δικτύου (Enaon EDA), χωρίς να προκύψει ένδειξη για διαρροή του αερίου στην ατμόσφαιρα.

Οπως έγινε γνωστό, δεν εντοπίστηκε πτώση πίεσης σε κανένα σημείο του δικτύου του ΔΕΣΦΑ, ενώ και από την πλευρά των διυλιστηρίων (Helleniq – Motor Oil) διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις εγκαταστάσεις, ούτε αντίστοιχη οσμή στο Θριάσιο.

Από τον ΔΕΣΦΑ αναφέρθηκε ότι «τα περιστατικά αυτά δεν σχετίζονται με το δίκτυο ή/και τις εγκαταστάσεις του, καθώς το δίκτυο υψηλής πίεσης δεν διέρχεται από αυτές τις περιοχές» και υπενθυμίστηκε ότι «ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης».

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Το ΕΣΚΕΔΙΚ από τις 11:40 έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για οσμή υγραερίου σε περιοχές της Αττικής. Άμεσα αναπτύχθηκαν οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος για τη διενέργεια ελέγχων στα σημεία από όπου προέρχονται οι αναφορές. Σε επικοινωνία με τον ΔΕΣΦΑ, δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής διαρροή ή άλλη βλάβη στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας ή σε άλλο σημείο του δικτύου. Αντίστοιχα, από την ΕΝΑΟΝ ΕΔΑ Αττικής αναφέρεται ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποιο σχετικό πρόβλημα. Παράλληλα, σε επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, σε εκτενείς ελέγχους που έχει εκτελέσει για παραπλέοντα πλοία μεταφοράς αερίου δεν έχει αναφερθεί κάποιο σχετικό περιστατικό. Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί εξ αρχής η Γ.Γ. Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ με το Τμήμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, καθώς και η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής. Με τα έως τώρα δεδομένα οι σταθεροί μετρητές δεν έχουν ένδειξη αυξημένων ρύπων ούτε υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη πέραν της δυσάρεστης οσμής. Οι έρευνες και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλ. Τσίπρας: Από την πλατεία Θησείου η ανακοίνωση του κόμματος στις 26 Μαΐου

Η Μέρκελ καλεί την ΕΕ να κάνει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για να μπει φρένο στον Τραμπ

Το Ιράν λανσάρει ψηφιακή πλατφόρμα πληρωμών για τη διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ

Ηλιούπολη: Νεκρός εντοπίστηκε ο 52χρονος που αγνοούταν από τις 11 Μαΐου

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη που έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr