ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στη Γλυφάδα: Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου και ψεκασμοί

Συναγερμός στη Γλυφάδα: Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου και ψεκασμοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκε στη Γλυφάδα, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι προχώρησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εκτεταμένους προληπτικούς ψεκασμούς στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το περιστατικό. Στόχος των παρεμβάσεων είναι ο περιορισμός του κινδύνου μετάδοσης του ιού και η αντιμετώπιση πιθανών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 6 το πρωί από την οδό Ερμού, όπου κατοικεί το άτομο που διαγνώστηκε με τη λοίμωξη, και στη συνέχεια επεκτάθηκαν στις οδούς Ζαμάνου, Νέζερ, Άρτεμιδος, Ήρας, Φοίβης και Ψαρών.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε ότι οι ψεκασμοί επικεντρώθηκαν κυρίως σε περιοχές με πυκνή βλάστηση, καθώς και σε σημεία όπου ενδέχεται να υπάρχουν μικρές εστίες με λιμνάζοντα νερά, όπως φρεάτια. Όπως διευκρίνισε, στην περιοχή δεν υπάρχουν μεγάλοι χώροι με στάσιμα ύδατα, ωστόσο πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι σε όλα τα πιθανά σημεία.

Για την ασφάλεια των κατοίκων, στα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν οι ψεκασμοί τοποθετήθηκαν προειδοποιητικές κορδέλες και ενημερωτικές πινακίδες, ενώ στις εισόδους των πολυκατοικιών αναρτήθηκαν οδηγίες με συστάσεις να μην παραμένουν απλωμένα ρούχα στα μπαλκόνια κατά τη διάρκεια των εργασιών και να κρατούνται τα κατοικίδια ζώα εντός των κατοικιών.

Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται αποκλειστικά μέσω του τσιμπήματος μολυσμένου κουνουπιού και δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι μολυσμένοι δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ενώ όσοι νοσήσουν ενδέχεται να παρουσιάσουν ήπια γριπώδη συμπτώματα, όπως πυρετό, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους και εξάνθημα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έως τις 15 Ιουλίου είχαν καταγραφεί συνολικά έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στις Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλίας. Οι υγειονομικές αρχές καλούν τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση εντομοαπωθητικών, η τοποθέτηση σητών σε πόρτες και παράθυρα, αλλά και η απομάκρυνση στάσιμων νερών από αυλές, γλάστρες και μπαλκόνια, ώστε να περιοριστεί η ανάπτυξη κουνουπιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κυψέλη: Σε απόγνωση οι κάτοικοι για τις ρωγμές σε πολυκατοικίες – «Φταίει ο μετροπόντικας» καταγγέλλουν – Τι απαντά η «Ελληνικό Μετρό»

Human Foosball Arena: Το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι του καλοκαιριού βρίσκεται στο κατάστημα της Allwyn στο Σύνταγμα

Deutsche Bank: Η Αθήνα τελευταία σε ποιότητα ζωής – Τιμές Νέας Υόρκης και μισθοί Βαλκανίων

Υπόθεση Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι – Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη

Υπόθεση Marfin: Τι λέει η Αστυνομία, τι λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr