ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλή τραγωδία με μετανάστες σε Λέσβο και Σάμο: Πνίγηκαν 12 άτομα μεταξύ τους ένα βρέφος

Διπλή τραγωδία με μετανάστες σε Λέσβο και Σάμο: Πνίγηκαν 12 άτομα μεταξύ τους ένα βρέφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο νέες τραγωδίες σε Λέσβο και Σάμο μέσα σε λίγες ώρες συγκλονίζουν το Βόρειο Αιγαίο, με τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό να ανέρχεται σε 12 νεκρούς, ανάμεσά τους ένα βρέφος.

Συγκεκριμένα, στη Σάμο υπήρξε ανατροπή ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε αλλοδαπούς, 3,7 ναυτικά μίλια βόρεια του νησιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος είχε αρχικά εντοπιστεί από τουρκική ακταιωρό εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και στη συνέχεια από πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης. Κατά τη διάρκεια ελιγμών ανετράπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, ενώ 14 διασώθηκαν. Στην επιχείρηση συμμετείχαν πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ναυαγοσωστικό σκάφος και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ακόμη ένα πολύνεκρο ναυάγιο είχε σημειωθεί ανοιχτά της Λέσβου, στη θαλάσσια περιοχή της Αγριλιάς, περίπου 3,5 ναυτικά μίλια από τη νοτιοανατολική ακτή του νησιού. Σύμφωνα με το Λιμενικό, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε μετανάστες και κινούνταν χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προσέκρουσε σε περιπολικό σκάφος κατά τη διάρκεια καταδίωξης και ανετράπη.

Από τη θάλασσα ανασύρθηκαν νεκροί τέσσερις άνδρες, μία γυναίκα και ένα βρέφος, ενώ διασώθηκαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 37χρονος Τούρκος υπήκοος, ο οποίος φέρεται να ήταν ο διακινητής και χειριστής του ταχύπλοου σκάφους. Σύμφωνα με τις Αρχές, η επιχείρηση έρευνας στη Λέσβο ολοκληρώθηκε, καθώς δεν υπήρξε αναφορά για άλλους αγνοούμενους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκβιασμός Ζελένσκι σε Ευρώπη: «Ή πληρώνετε 70 δισ. ή έρχονται 20 εκατομμύρια Ουκρανοί»

ΟΗΕ: 694.392 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στη Συρία από τον Ιανουάριο του 2025

Η ντροπή του σοσιαλισμού ο «φιλελές» Πέδρο Σάντσεθ βουλιάζει στα σκάνδαλα

Πέντε Τούρκοι συνελήφθησαν για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης στα Εξάρχεια – Έβγαλαν πάνω από 200.000 ευρώ

«Ασκέρι» για κλάματα: Απέναντι από τη Σάμο οι αποτυχημένοι Τούρκοι κομάντος που ΔΕΝ κατάφεραν να νικήσουν τους Κούρδους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr