ΤζιχαντιστέςΒαλκάνιαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΑρμενίαΛιβύηΕλληνική Ομογένεια
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Κωνσταντίνος Ιακώβου
Προέδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών & Περιπτέρων Μακεδονίας

Ζήτημα επιβίωσης για τους επαγγελματίες η μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ

Ζήτημα επιβίωσης για τους επαγγελματίες η μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντίνος Ιακώβου, ΟΑΕΕ,

Σε μια εποχή όπου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αγωνίζονται να επιβιώσουν από τα φορολογικά “χαράτσια” που συμπιέζουν δραματικά τα έσοδα, οι εισφορές του ΟΑΕΕ λειτουργούν ως θηλιά που με την πάροδο του χρόνου σφίγγει γύρω από τον λαιμό των ασφαλισμένων.

Λόγω της συνδικαλιστικής μου ιδιότητας, έχω γίνει δέκτης δεκάδων παραπόνων από επαγγελματίες, οι οποίοι ενώ έχουν βάλει “λουκέτο” στα καταστήματα τους, δεν μπορούν να κάνουν νέο ξεκίνημα επειδή χρωστούν ακόμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Και όλα αυτά, σε ένα ζοφερό οικονομικό περιβάλλον, όπου σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), 65.000 ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται στο “κόκκινο” και εκτιμάται ότι εξαιτίας των υπερβολικών εισφορών και της ύφεσης, θα μείνουν χωρίς δουλειά, μέχρι τέλος του έτους, 30.000 εργαζόμενοι.

Θεωρώ λοιπόν πως η εφαρμογή ευνοϊκότερων ρυθμίσεων που θα δώσουν ανάσα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, είναι μονόδρομος.

Η ρύθμιση των οφειλών ως και 96 δόσεις, όπου για τις μισές (48) το ύψος της κάθε δόσης δεν θα υπερβαίνει τα 80,00 ευρώ, όπως και η εξόφληση μόνο του κεφαλαίου και όχι των προσαυξήσεων, σε συνδυασμό με την πλήρη αποσύνδεση καταβολής των τρεχουσών έναντι των οφειλόμενων εισφορών αλλά και η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ανεξάρτητα από την καταβολή των εισφορών, αποτελούν μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού του συστήματος ασφάλισης.

Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε το δίκαιο των αιτημάτων μας, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, πριν να είναι πολύ αργά.

 • Ανεπίδεκτος μαθήσεως ο κύριος Σημίτης
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
 • Μπορούν να αγοράσουν ακίνητα οι Έλληνες στην Τουρκία πλέον;
  Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά
 • Ο Ιορδανίδης του ΕΛΙΑΜΕΠ που θαυμάζει τη Μέρκελ και θεωρεί λαϊκιστή τον Μακρόν
  Πανεπιστημιακός, Ευρωβουλευτής
 • Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr