Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Πέτρος Παπαναούμ
Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός

5 κριτήρια για να επιλέξετε φερέγγυα ασφαλιστική εταιρεία

5 κριτήρια για να επιλέξετε φερέγγυα ασφαλιστική εταιρεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιδιωτική Σύνταξη, Πέτρος Παπαναούμ,

Η επιλογή μιας αξιόπιστης, φερέγγυας ασφαλιστικής εταιρείας, όμως, είναι το «Α» και το «Ω» στη διαδικασία λήψης της απόφασης σύναψης ενός συμβολαίου σύνταξης.

Στην αγορά υπάρχουν δεκάδες εταιρείες και εκ των πραγμάτων δεν έχουν όλες την δυνατότητα να ανταποκριθούν στην σοβαρότητα ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος όπως είναι αυτό της σύνταξης. Γι αυτό άλλωστε δεν το προσφέρουν όλες.

Το θετικό είναι ότι τους μεγαλύτερους κινδύνους αφερεγγυότητας πλέον τους απορροφά και τους εξαλείφει ο Επόπτης της Ασφαλιστικής Αγοράς που είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία λειτουργεί με μεγάλη αυστηρότητα και συνεχείς ελέγχους, αποτρέποντας κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Παρόλα αυτά, έχοντας ως αρχή την πρόληψη, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια βασικά κριτήρια επιλογής της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία θα εμπιστευτούμε τα χρήματά μας. Αυτά λοιπόν είναι τα εξής:

1. Πόσα χρόνια λειτουργεί απρόσκοπτα στην Ελλάδα;

Είναι πολύ σημαντικό μια εταιρεία να λειτουργεί απρόσκοπτα σε μια χώρα για πολλά χρόνια, έτσι ώστε να δοκιμαστεί σε διάφορους κινδύνους καθώς και στην ικανότητά της να καλύψει τους κινδύνους που εγγυάται μέσω των συμβολαίων της. Αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι και η Εποπτική Αρχή εγκρίνει τον τρόπο και την πολιτική λειτουργίας της επί σειρά ετών. Η μακροχρόνια πορεία αφενός μεν δηλώνει σταθερότητα, αφετέρου δε αποδεικνύει την ορθότητα των επενδύσεων που της εξασφαλίζουν τα απαιτούμενα αποθεματικά και τις οικονομικές αποδόσεις.

2. Ποιοι πελάτες την εμπιστεύονται;

Η εικόνα μιας εταιρείας αντικατοπτρίζεται στην δυσκολία και το μέγεθος των κινδύνων που αναλαμβάνει να καλύψει και άρα κατ’ επέκταση στο προφίλ των πελατών της. Μια εταιρεία που αναλαμβάνει την ασφάλιση μεγάλων επιχειρήσεων ή οργανισμών (ιδιωτικών ή δημόσιων) έχει το κατάλληλο μέγεθος και την απαιτούμενη σοβαρότητα για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενός προγράμματος σύνταξης.

3. Πόσα χρόνια παρέχει αυτό το πρόγραμμα;

Η παροχή προγραμμάτων σύνταξης έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ασφαλιστικό πρόγραμμα, δεδομένου ότι απαιτεί προσεκτική διαχείριση και απαιτητικό προγραμματισμό επενδύσεων από πλευράς εταιρείας με σκοπό την εξασφάλιση των εγγυημένων αποδόσεων. Αυτήν την τεχνογνωσία την έχουν αποκτήσει εταιρείες που παρέχουν με επιτυχία επί χρόνια αποταμιευτικά προγράμματα, όπως αυτό της σύνταξης.

4. Ποια είναι τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας;

Τα οικονομικά μεγέθη μιας εταιρείας είναι πολύ εύκολο να τα βρούμε μέσω των δημοσιευμένων ισολογισμών της. Το ύψος του κύκλου εργασιών σε συνδυασμό με το τι ασφαλίσεις αναλαμβάνει μια εταιρεία, μας δίνει πολύ χρήσιμες πληροφορίες τόσο για ποσοτικά όσο και για ποιοτικά χαρακτηριστικά της εταιρείες. Τέλος, μεγάλο κέρδος σημαίνει ότι η εταιρεία κάνει εύστοχες επενδύσεις και σωστή τιμολόγηση των προγραμμάτων που προσφέρει.

5. Ποια είναι η μητρική εταιρεία (εφόσον υπάρχει);

Η Ελλάδα διαθέτει αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες (περισσότερες από 60). Μερικές είναι αμιγώς ασφαλιστικές και άλλες είναι θυγατρικές ή ανήκουν σε κάποιον όμιλο εταιρειών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η πολιτική των θυγατρικών ακολουθεί συνήθως την πολιτικής της μητρικής εταιρείας και πάντα έχει την ίδια επιχειρηματική νοοτροπία με αυτή. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι η μητρική και τι φήμη έχει στις δραστηριότητές της (Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα, Τραπεζικοί Όμιλοι, Διεθνείς Ασφαλιστικοί Όμιλοι, Διεθνείς Χρηματιστηριακές κλπ).

Την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων δεν μπορεί να τη γνωρίζει ο κάθε καταναλωτής. Γι αυτόν τον λόγο οφείλει, για τη δική του διασφάλιση, να συμβουλευθεί έναν Ασφαλιστικό Σύμβουλο, πιστοποιημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος, που θα διαθέτει την κατάλληλη γνώση ώστε να τον κατευθύνει υπεύθυνα και με ασφάλεια στη σωστή λύση.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr