Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Στις κάλπες με «γερμανικά» κριτήρια

Στις κάλπες με «γερμανικά» κριτήρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γιάννης Τριήρης,

Και όμως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την ολιγόωρη επίσκεψη της στη χώρα μας είπε κάποιες αλήθειες, είτε ευθέως είτε πλαγίως και ίσως έλεγε ακόμη περισσότερες αν δεν σκεφτόταν καθαρά και μόνο τα συμφέροντα του δικού της λαού και μάλιστα εν όψει ευρωεκλογών.

Καταρχάς έχοντας το γνώθι σαυτόν αλλά κυρίως την υπεροψία του ισχυρού, παραδέχτηκε ότι γνωρίζει καλά ότι αποτελεί persona non grata στη χώρα μας, αλλά δεν την ενοχλεί καθόλου αφού αυτό θέλουν οι συμπολίτες της.

Απευθυνόμενη στους έλληνες επιχειρηματίες, μάλιστα, έστω και εν είδη αστεϊσμού η κ. Μέρκελ τους είπε ότι ξέρει ότι θα έχουν πρόβλημα να πουν στους συμπολίτες τους ότι συναντήθηκαν μαζί της γιατί γνωρίζει ότι οι Έλληνες την θεωρούν συνυπεύθυνη για την τραγωδία που βιώνουν λόγω μνημονίων.

Και αμέσως μετά έσπευσε να αιτιολογήσει τα λεγόμενα της, καθώς απαντώντας σε ερώτηση για την ανεργία στη χώρα μας, παραδέχτηκε ότι το πολυδιαφημισμένο από τη κυβέρνηση της Ελλάδας πρωτογενές πλεόνασμα δεν λέει απολύτως τίποτα στα εκατομμύρια Έλληνες ανέργους, προβλέποντας κυνικά ότι τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά τους.

Την ίδια ώρα η Καγκελάριος της Γερμανίας απέφυγε να προβεί σε δεσμεύσεις για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας μας, που θα δυσαρεστούσαν τους Γερμανούς πολίτες, εν όψει ευρωεκλογών μεταθέτοντας τες στις ελληνικές καλένδες.

Εν ολίγοις η κυρία Μέρκελ, σκέφτεται και πράττει Γερμανικά, εν αντιθέσει με τους δικούς μας πολιτικούς.

Η κυρία Μέρκελ σκέφτεται το δικό της λαό, τα δικά τους συμφέροντα πάνω απ όλα, ενώ σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απλώς προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα λέγοντας γενικολογίες.

Γι αυτό και την υπερψηφίζουν οι Γερμανοί. Γιατί υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους, πολλάκις βέβαια σε βάρος των άλλων λαών.

Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα ότι την προηγούμενη μόλις εβδομάδα, η κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ ψήφισε νέο νόμο στη Γερμανία ο οποίος προβλέπει την αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 8,5 ευρώ την ώρα , που με απλές μαθηματικές πράξεις σημαίνει 1.700 ευρώ κατώτατο μισθό το μήνα, όταν στην Ελλάδα είναι 580 ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ανεργία στη Γερμανία βρίσκεται μόλις στο 6,7%, όταν στην Ελλάδα είναι 28%. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Γερμανία προστατεύονται οι εργαζόμενοι όταν στην Ελλάδα η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αυτά κάνει η Καγκελάριος και η κυβέρνηση της στη χώρα τους και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών τους. Και ακριβώς τα αντίθετα κάνει δική μας κυβέρνηση.

Καλώς πράττουν λοιπόν η Γερμανοί και την υπερψηφίζουν.

Γιατί η γερμανική κυβέρνηση σκέφτεται γερμανικά. Εφαρμόζει μια πολιτική που έχει έμπρακτα αποτελέσματα για τους γερμανούς πολίτες.

Το ζητούμενο είναι τι κάνει η δική μας κυβέρνηση και τι πρέπει να πράξουμε εμείς ως πολίτες.

Ας σκεφτούμε σοβαρά με ποια κριτήρια πρέπει να ψηφίσουμε.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr