Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ιακωβίνος
Παρασκήνια και Παραπολιτικά

Εμείς οι βλάχοι όπου λάχει

Εμείς οι βλάχοι όπου λάχει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η σύλληψη του βουκολικού σκηνικού στους αιματοβαμμένους από τους αγροτικούς αγώνες αγρούς του θεσσαλικού κάμπου ξεπέρασε κάθε όριο σκηνοθετικής ευστροφίας. Αν μη τι άλλο το νέο φιάσκο με τις εκλογές δίνει τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο στη ΝΔ να εμπλουτίσει το παλμαρέ της με νέα πάρεργα, αυτή τη φορά επιδιδόμενη στην έβδομη τέχνη.

Η εικόνα του νέου Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον λίβα ανεμίζει το λευκό πουκάμισό του μαζί με τα σπαρτά δημιουργεί εύλογους παραλληλισμούς. Το τρικάμερο και το ασύρματο μικρόφωνο στο δασύτριχο στήθος του πρωταγωνιστή, στημένο να πιάσει κάθε γαργαλιστική λεπτομέρεια, κάθε φθόγγο και καθεμιά ανάσα του, φιλοτεχνεί το απαραίτητο κοντράστ με τη ροζιασμένη γκλίτσα που είναι ακουμπισμένη παρά πόδα.

Άλλοτε ως Μαρίνος Αντύπας και άλλοτε ως βουκόλος Ρόκο Σιφρέντι, ο λευκοφορεμένος ηγέτης είναι έτοιμος να διακορεύσει τους πολέμιους των μεταρρυθμίσεων.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο συνεπαίρνει τα σαγηνευμένα πλήθη, που έχουν πλαγιάσει πάνω στα δεμάτια με σανό για να τον απολαύσουν.

Διότι, ποιο είναι το μεγαλύτερο αίτημα του αγροτικού κόσμου; Να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να συρρικνωθεί το κράτος και να δοθούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στους μεγαλοτσιφλικάδες του κάμπου όλα εκείνα τα εχέγγυα που θα θέσουν τις βάσεις για την αγροτική ανάπτυξη και την ευημερία τους.

Όχι των πολλών, αλλά δεν είμαστε και στο 1907, οι πολλοί μπορούν να περιμένουν το πλήρωμα του χρόνου.

Τέτοια τους έλεγε ο Κυριάκος και τα πλήθη – και οι 20 κομπάρσοι – πάνω στα δεμάτια αμφιταλαντεύονταν μεταξύ της επαναστατικής κάψας και μικρών ηδονικών τριγμών στη σκελέα τους.

Ακολουθεί ο σχολιασμός του Δ. Καννελόπουλου στην efsyn.gr για το άρθρο του liberal.gr για τον Μητσοτάκη

Αγιογραφίες έχουν γραφεί πολλές, τόσο αστεία όμως όπως αυτή που διάβασα στο liberal.gr για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν έχω δει ποτέ και πουθενά. Την υπογράφει ο Ανδρέας Ζαμπούκας και τον ευχαριστούμε ειλικρινά για τις στιγμές γέλιου που μας πρόσφερε.

Σταχυολογώ ένα Top 10 με αποσπάσματα από το άρθρο, διαβάστε τα κι εσείς, όλα τα παρακάτω είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επίσκεψή του στους αγρότες στη Θεσσαλία ( με συνοδεία φωτογραφίας με μπάλες από σανό). Μην πάτε όμως κατευθείαν στο 9 και το 10, ξεκινήστε σας παρακαλώ από το Νο 1 μέχρι να φτάσετε στην… κορύφωση.

1) Ο Κυριάκος έγινε ήρωας του Κουστουρίτσα. Μια νεανική αστική μορφή μέσα στα χωράφια με τις μέλισσες και μετά, κάτω από ένα δέντρο να συζητάει με αγρότες για τη ζωή τους.

2) Την άνεση που έχει κάποιος απόφοιτος του Χάρβαρντ στις συζητήσεις του με τον παππού του που ζει στο χωριό. (σ.σ. ο Κυριάκος)

3) Την ευκολία που μπορεί να έχει ο ξάδερφος της πόλης που ήρθε να επισκεφτεί το σόι του στην Καρδίτσα και δεν αρκέστηκε στις χαιρετούρες στο καφενείο. (σ.σ. ο ίδιος με το Νο 2 πιο πριν)

4) Τσίπρας δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ. Σκαρφαλωμένος πάνω σε τρακτέρ να εξευτελίζει μάζες με δράκους και νεράιδες στα παραμύθια του. (σ.σ. ξέρετε ποιος)

5) Ο Κυριάκος στην Καρδίτσα και στην Ελασσόνα πήγε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, όσο μπορεί κάποιος που υπόσχεται κάτι διαφορετικό από ένα ένοχο και σκοτεινό πολιτικό σύστημα…

6) Άκουσα πολλούς να ψιθυρίζουν: «Τον αδικεί η τηλεόραση, είναι πολύ διαφορετικός». (σ.σ. ο ίδιος με το Νο 2 πιο πριν)

7) Η εμπιστοσύνη που μπορεί να εμπεδωθεί είναι σημαντική για το μέλλον. Ο Κυριάκος χτίζει προφίλ και μάλλον το κάνει σωστά.

8) Το στήσιμο και το κοντράστ μεταξύ αστικής φιγούρας και αγροτικής ζωής (σ.σ.: ο Κυριάκος και αυτό).

9) Ο Κυριάκος στην περιοδεία της Θεσσαλίας θύμιζε έντονα τον ήρωα της ταινίας «On the Milky Road». Έναν τύπο που μιλάει σε γεράκι, ταΐζει αρκούδα στο στόμα, παλεύει με φίδι (και το κερδίζει!), ξεφεύγει από μελίσσια, βουτάει σε βαθιά πηγάδια…

10) …δίνει αίμα, φροντίζει ασθενείς, ερωτεύεται τη Μόνικα Μπελούτσι και γίνεται μοναχός, 15 χρόνια αργότερα!

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr