Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Μάκης Ανδρονόπουλος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Η πατριδοκαπηλία και οι απειλές για νέο κόμμα τύπου «Λέγκα του Βορρά» από στελέχη της ΝΔ

Η πατριδοκαπηλία και οι απειλές για νέο κόμμα τύπου «Λέγκα του Βορρά» από στελέχη της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η απουσία θετικής πολιτικής στρατηγικής στα εθνικά ζητήματα (οικονομία, ΕΕ, εθνικά κλπ) από τη δεξιά παράταξη της οποίας ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ωθήσει το κόμμα να διολισθήσει σε μία καιροσκοπική αντιπολιτευτική τακτική, χωρίς πολιτικό και κοινωνικό έρμα, με απόγειο το Σκοπιανό, στο οποίο άνοιξε τη μπαλκονόπορτα του ακραίου λαϊκισμού.

Το «ορφανό» συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου, οι απειλές για δημιουργίας κόμματος τύπου «Λέγκα του Βορρά» από νεοδημοκρατικά στελέχη, ο ρωσικός δάκτυλος και άλλα αφελή πυροδοτήθηκαν από την αβάσταχτη ελαφρότητα της αντιπολιτευτικής αμηχανίας της ΝΔ.

Κατά διαβολική σύμπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για μεγάλη περιοδεία στη Μακεδονία, είτε για να προλάβει κάποια διάσπαση που ο ίδιος μόχλευσε, είτε γιατί τον υποχρέωσαν οι σκληροί της δεξιάς πτέρυγας.

Είναι δυσάρεστο, καθώς τελειώνει η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και μετά την δραματική εμπειρία του εκτροχιασμού της χώρας, ένα από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης, να μοχλεύει τον εθνικισμό, να περιφρονεί τους αυτονόητους κανόνες της διπλωματικής διαχείρισης ενός εθνικού θέματος και να «εμποδίζει» τους κυβερνητικούς χειρισμούς, σε ένα ζήτημα που χρονίζει εφτά δεκαετίες.

Αν οι βλαβερές συνέπειες της δεξιάς πατριδοκαπηλίας είναι να ακυρωθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να λύσει το Σκοπιανό, απλά θα έχει κάψει μια καλή ευκαιρία για την επίλυσή του και θα έχει επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά την φοβική αντίληψη που χαρακτηρίζει την συντηρητική παράταξη.

Οι γεωπολιτικές συνθήκες αλλάζουν για τα δυτικά Βαλκάνια, καθώς ενεργοποιείται τώρα η ένταξη των υπόλοιπων χωρών στους δυτικούς θεσμούς και κυρίως στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Σημειωτέον ότι ήταν η Ελλάδα που είχε από το 2003 δρομολογήσει την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ένταξη της Σερβίας και του Μαυροβούνιου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να λυθούν: ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός, οι βουλγαρικές φιλοδοξίες, η ρωσική μόχλευση και εμπλοκή που δεν έχει ωφελήσει καμία χώρα μέχρι τώρα και φυσικά, τα τουρκικά παιγνίδια και οι ισλαμιστικοί θύλακες.

Η ένταξη αυτής της μικρής χώρας των κεντρικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ αποτελεί τμήμα του δυτικού σχεδιασμού που είναι προς όφελος της Ελλάδας.

Εννοείται πως η επίλυση της ονομασίας αυτού του κρατιδίου είναι το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την απάλειψη του αλυτρωτισμού.

Προφανώς ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι αφελής και ξέρει καλό σκάκι, φτάνει οι άσχετοι πατριδοκάπηλοι να μην του χαλάνε την παρτίδα.

extrapolation

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr