Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Μάκης Ανδρονόπουλος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Ηττάται καθημερινά η καταστροφολογία Μητσοτάκη για την οικονομία

Ηττάται καθημερινά η καταστροφολογία Μητσοτάκη για την οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επειδή ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν νομιμοποιείται εκ των σπουδών, της εμπειρίας του και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει παραισθήσεις για την οικονομία, οι καταστροφολογικές θέσεις που εκφράζει αυτός και το κόμμα του δεν μπορούν να εξηγηθούν παρά μόνο ως συνειδητή διαβολή.

Ιδιαίτερα δε όταν η πραγματικότητα τoν διαψεύδει συνεχώς (4ο μνημόνιο, κούρεμα συντάξεων, έξοδος στις αγορές).

Αυτή η κυνική στάση δεν είναι πρωτοφανής στις πρακτικές της μεταπολιτευτικής δεξιάς, ιδιαίτερα την εποχή που γίνονταν οι υποτιμήσεις της δραχμής, αλλά και πιο πρόσφατα με την τακτική μόχλευσης της φυγής καταθέσεων και κεφαλαίων από τις τράπεζες προς το εξωτερικό, τις θυρίδες και τα στρώματα.

Οι κυριακάτικες εφημερίδες που ως επί το πλείστον ακολουθούν και επαυξάνουν τη καταστροφολογική γραμμή της ΝΔ, είναι γεμάτες με καλά νέα για την οικονομία και με δρομολογούμενες επενδύσεις από τις εταιρείες.

Παραδείγματος χάριν, στις 23/12/2018 έγραψαν:

ΤΟ ΒΗΜΑ: Ξαναστήνουν την αγορά ακινήτων οι τράπεζες. – Μάχη ξένων επενδυτών για τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μάχη μεγάλων πολυεθνικών στην ελληνική αγορά αθλητικών.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Με επενδύσεις 295 εκατ. ευρώ υποδέχεται το 2019 η Εθνική Πανγαία.

Στις 30 /12/ 2018:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Η ΑΒ Βασιλόπουλος ολοκλήρωσε πρόγραμμα επενδύσεων 80 εκατ. ευρώ, ενώ η AEGEAN μετά την παραγγελία 42 αεροσκαφών Α320 προχωρά στην αναβάθμιση του στόλου της με την Pratt & Whitney.

Η British American Toobacco ανακοίνωσε επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ που δημιουργούν 250 θέσεις εργασίας.

Η Wind επενδύει 100 εκατ. ευρώ και η Cosmote 2 δισ. μέχρι το 2022.

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) ξεκινά νέες επενδύσεις με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής.

Στις 20/01/2019:

REALNEWS: Ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Πήτερ Ηλιόπουλος προωθεί ένα φιλόδοξο πρότζεκτ Peter & Paul Wellness 50 εκατ. ευρώ (ξενοδοχείο 271 κλινών και 36 τουριστικές κατοικίες στην περιοχή της Σπάρτης, ενώ τον Απρίλιο θα λειτουργήσει στο Sani Resort στη Χαλκιδική Rafa Nadal Tennis Center με στόχο την προσέλκυση προσωπικοτήτων.

Στο μεταξύ οι ελληνικές εξαγωγές στη Βραζιλία σημείωσαν το 2018 εντυπωσιακή αύξηση 398%, ενώ η Lidl Ελλάς προχωρά σε αύξηση μισθών. Ακόμη δύο νέοι από τη Μύρινα εξάγουν πολυτελή γυναικεία αξεσουάρ (τσάντες κ.ά. ) σε Αμερική και Αυστραλία.

Τα θετικά νέα δείχνουν πως η οικονομία δεν έχει καταρρεύσει και πως είναι ζωντανή, μετά την καταστροφή που προκάλεσε η ΝΔ (και το ΠΑΣΟΚ με την διαχείριση της κρίσης).

Τα μαγαζιά είναι γεμάτα και οι δρόμοι έχουν γεμίσει με καινούργια αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2018 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 190.847 αυτοκίνητα (καινούργια και μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 155.693 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 22,6 %.

Η οικονομία δεν είναι λοιπόν νεκρή… Αυτό δεν σημαίνει πως η κρίση έληξε, ούτε ότι η κοινωνία περνάει καλά.

Κάθε άλλο, τα 2/3 της μεσαίας τάξης φτωχοποιήθηκαν, τα χρέη προς τις τράπεζες και το κράτος αυξάνονται συνεχώς.

Η συστηματική αντιπολιτευτική καταστροφολογία της ΝΔ για την κατάσταση της οικονομίας από την αρχή του χειμώνα του 2014 συνίσταται στην διόγκωση και τη μόχλευση υπαρκτών προβλημάτων, στην καταγγελία της υπερφορολόγησης, στην καταγγελία περί μη επαρκών επενδύσεων, στην καταγγελία των υπερπλεονασμάτων και γενικά, στην διαμόρφωση μιας δραματικής εικόνας για την ελληνική οικονομία που χωρίς αμφιβολία αποβλέπει υπονόμευση της κυβερνητικής πολιτικής, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις αγορές.

Η λαϊκίστικη αυτή τακτική που συχνά προσλαμβάνει διαστάσεις επικίνδυνες για το εθνικό συμφέρον αποβλέπει

1. Στην συγκέντρωση της προσοχής των πολιτών στα τρέχοντα προβλήματα και δυσκολίες, με στόχο να ξεχαστεί η πραγματική πηγή του κακού, δηλαδή η αποποίηση της ευθύνης της διακυβέρνησης 2004-2009 από τη ΝΔ που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία.

2. Στην μόχλευση της οργής των πολιτών για την ανεργία και την υπερφορολόγηση που υφίστανται δήθεν εξ αιτίας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ψυχαναγκαστική μέθοδος της «μετάθεσης»), ενώ η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την 5η αξιολόγηση και επέλεξε την στρατηγική της αριστερής παρένθεσης που δεν βγήκε.

Η αύξηση κατά 11% του κατώτατου μισθού από την 1 η Φεβρουαρίου στα 650€/μήνα μεικτά, από τα 586,08€ (αύξηση 11%), ενώ καταργείται ο υποκατώτατος και επηρεάζονται θετικά 24 επιδόματα ήταν μια ακόμη διάψευση της καταστροφολογίας.

Η ΝΔ αντέδρασε υποστηρίζοντας πως «έπρεπε να είχε δοθεί από το 2017», σημειώνοντας επίσης ότι η αύξηση εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να «να ξεχάσουμε οι Έλληνες το εθνικό λάθος της Συμφωνίας των Πρεσπών», ενώ το ΚΙΝΑΛ το μόνο που βρήκε να πει ήταν πως την αύξηση θα την πάρει πίσω η κυβέρνηση με το νέο αφορολόγητο. Μιζέρια!

Αλλά η ψυχρολουσία της συστηματικής διαβολής της οικονομικής κατάστασης της χώρας και των προοπτικών της από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ήρθε από τις αγορές.

Το Δημόσιο άντλησε με το 5ετές ομόλογο 2,5 δισ. ευρώ με κουπόνι 3,45%, έναντι 4-6,10% που δανειζόταν πριν την κρίση, δηλαδή 0,55-1,65% φθηνότερα.

Σημειωτέον ότι οι προσφορές, ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ από σοβαρούς επενδυτές και με υποχώρηση των hedge funds.

Είναι προφανές ότι μετά τις διχαστικές αψιμαχίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τώρα ακυρώνεται και η διαβολή της οικονομικής προοπτικής της χώρας.

Η κατάρρευση της όλης αντιπολιτευτικής στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη αποτελεί ένα μείζον εσωκομματικό ζήτημα για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο εγκλωβισμός του από τους εθνικιστο-ρεβανσιστές του Αντ. Σαμαρά ακύρωσαν κάθε προσπάθεια στον χώρο της ευρύτερης κεντροδεξιάς.

Έτσι, τώρα η ΝΔ προχωρά τραυματισμένη, με δύο δελφίνους να βγαίνουν στο προσκήνιο, τον Μάκη Βορίδη και το Νίκο Δένδια.

Είναι δε ένα ερώτημα με ποιον αρχηγό θα πάνε στις εκλογές… κάτι που θα λυθεί μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

extrapolation

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr