Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια ΜακεδονίαΑλβανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΒαλκάνιαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ιεμπραχέμ Μουσλέμ
Ιατρός, Μέλος της Ευρωπαϊκής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του κουρδικού PYD από τη Ροζάβα

20 χρόνια από την προδοσία Οτσαλάν – Του ηγέτη που ενέπνευσε την αντίσταση στο Ισλαμικό Κράτος

20 χρόνια από την προδοσία Οτσαλάν – Του ηγέτη που ενέπνευσε την αντίσταση στο Ισλαμικό Κράτος

Αυτές τις μέρες συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από τη μεγάλη προδοσία του 1999, ενάντια στον ηγέτη του κουρδικού λαού, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Τον ηγέτη ενός λαού που πάντα ήταν φίλος του ελληνικού λαού.

Μια προδοσία που τότε είχε κλονίσει για λίγο τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στους λαούς μας – μια φιλία όμως που ήταν πολύ ισχυρή για να καταρρεύσει από τους προδοτικούς χειρισμούς ορισμένων Ελλήνων αξιωματούχων.

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι ο αρχηγός της νέας κουρδικής επανάστασης, που μετράει ήδη 40 χρόνια ζωής, εναντίον του τουρκικού κράτους.

Η επανάσταση αυτή είναι η πιο μακρόχρονη στην ιστορία του κουρδικού έθνους -μια ιστορία γεμάτη από εξεγέρσεις και επαναστάσεις εναντίον των κατακτητών, εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Ο Οτσαλάν βρίσκεται επί είκοσι χρόνια φυλακισμένος στο νησί φυλακή του Ιμραλί στο Μαρμαρά, σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης.

Όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τη φυλακή του, ο Οτσαλάν δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για τον κουρδικό λαό.

Έχει γράψει, από τη μέρα της σύλληψής του, πολλά βιβλία πάνω στο κουρδικό ζήτημα και στη δυνατότητα μιας ειρηνικής, πολιτικής λύσης, που πλέον έχουν γίνει πλούτος και παρακαταθήκη για τον κουρδικό λαό.

Αυτοί που πρόδωσαν τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν το 99, δεν πρόδωσαν απλά έναν ηγέτη.

Δεν πρόδωσαν μόνο τον κουρδικό λαό και τον αγώνα του.

Πρόδωσαν την ελευθερία και τις πανανθρώπινες αξίες.

Πρόδωσαν την Ελλάδα και το λαό της. Πρόδωσαν αγωνιστές και ιδεολόγους, όπως τον Ρήγα Φεραίο.

Κηλίδωσαν για πάντα την ίδια την ελληνική Ιστορία.

Οι προδοσίες, όμως, νικούν μόνο προσωρινά.

Οι συνωμότες δεν πέτυχαν το στόχο τους.

Ο γενναίος αγώνας του κουρδικού λαού ανέτρεψε τη διεθνή συνωμοσία και τον ώθησε να αναδυθεί δυνατότερος από αυτή την τραγωδία.

Σήμερα, με την ηρωική του πάλη ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή -ποιος ξεχνά το έπος του Κόμπανι;- και με το αξιοπρόσεκτο κοινωνικό πείραμα που εφαρμόζει στη Ροζάβα / Βόρεια Συρία, έχει πλέον βρεθεί στο διεθνές προσκήνιο.

Αυτή τη στιγμή, το τουρκικό καθεστώς -αλλά και εκείνοι που συμμάχησαν με τους Τούρκους και έγιναν η αιτία για να βρεθεί ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στο Ιμραλί- δηλώνουν ότι θεωρούν τους Κούρδους τρομοκράτες.

Και αυτό ενώ τα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος εναντίον των λαών στη Μέση Ανατολή είναι γνωστά σε όλους.

Στο -εδώ και ένα χρόνο ευρισκόμενο υπό στρατιωτική κατοχή- Αφρίν η ζωή των πολιτών είναι μια κόλαση: ο κατακτητής τουρκικός στρατός και οι τζιχαντιστές σύμμαχοί του επιδίδονται σε καταστροφές περιουσιών, τρομοκράτηση των πολιτών, απαγωγές, βιασμούς, δολοφονίες αμάχων -ακόμη και μικρών παιδιών.

Η συνεργασία του τουρκικού κράτους με την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, που χρόνια τώρα σπέρνει τη φρίκη και το θάνατο στην περιοχή, είναι πολλάκις καταγεγραμμένη με ντοκουμέντα.

Απέναντι από αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας της Τουρκίας και των συμμάχων της στέκεται ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Από τη φυλακή του, ο Οτσαλάν έχει εμπνεύσει τους Κούρδους να αυτοοργανωθούν και μαζί με τους συμμάχους τους, Άραβες, Αρμένιους, Ασσύριους, να αγωνίζονται ενάντια στο σκοτάδι και την τυραννία.

Ήταν οι ιδέες του Οτσαλάν αυτές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το κοινωνικό πείραμα της Ροζάβα: ένα σύστημα ισότιμης συμβίωσης των λαών, ανοιχτό σε κάθε εθνικότητα και θρησκεία, με τη γυναίκα στην πρώτη γραμμή της δημόσιας ζωής, μαζί με τον άντρα.

Ένα σύστημα που παρόμοιό του δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη Μέση Ανατολή.

Οι πολίτες της Ροζάβα απολαμβάνουν την πλήρη ισότητα, όλες οι εθνότητες έχουν εκπροσώπηση στους διάφορους φορείς.

Ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα σε ένα κλίμα ασφάλειας, τα τζαμιά και οι εκκλησίες λειτουργούν δίπλα-δίπλα.

Οι γυναίκες απέκτησαν την πλήρη ελευθερία τους και συμμετέχουν ισότιμα στη δημιουργία ενός πραγματικά δημοκρατικού συστήματος.

Τα παιδιά έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση στη μητρική τους γλώσσα, οι ενήλικες ζουν και εργάζονται σε ένα καθεστώς ασφάλειας.

Ένα πείραμα μιας ελεύθερης κοινωνίας στην καρδιά της Μέσης Ανατολής.

Όμως τίποτε από αυτά δε θα είχε γίνει πραγματικότητα, χωρίς τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Είναι αυτός που με τις ιδέες του, τα γραπτά του, τον εικοσάχρονο αγώνα του μέσα από τη φυλακή του Ιμραλί, τα ενέπνευσε όλα αυτά.

Το πείραμα της Ροζάβα, που παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια ολόκληρης της ανθρωπότητας, είναι το δημιούργημα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, με μόνο όπλο την πίστη του στην ειρήνη και τη δημοκρατία, έχει νικήσει τη συνωμοσία.

Έχει νικήσει το τουρκικό καθεστώς.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, ο αρχιτέκτονας της ελευθερίας της Μέσης Ανατολής, για να μπορέσει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο του, την ΕΙΡΗΝΗ, να περάσει την πόρτα της φυλακής σαν ελεύθερος άνθρωπος.

 • Η λάσπη στον κόσμο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ υπονομεύει τη συγκρότηση πλατιάς παράταξης
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
 • It’s the economy, stupid!
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
 • Η αγορά χάνει 25 δισ. και το δημόσιο 6 δισ. από το παρεμπόριο
  Πρόεδρος ΕΒΕΑ - ΚΕΕΕ
 • Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr