Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Ο Ερντογάν θα ζητήσει από τον Πούτιν να «μοιραστούν» τη Λιβύη – Τουρκορωσική λίμνη η Μεσόγειος

Ο Ερντογάν θα ζητήσει από τον Πούτιν να «μοιραστούν» τη Λιβύη – Τουρκορωσική λίμνη η Μεσόγειος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία θα ζητήσει από τη Ρωσία, δηλαδή ο Ερντογάν σήμερα από τον Πούτιν, μια «ειρήνευση» στη Λιβύη κατά το πρότυπο της Συμφωνίας της Αστάνα για τη Συρία.

Αυτό σημαίνει ότι, όπως στη Συρία η Τουρκία επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ψευδοκράτος στα βόρεια και βορειοδυτικά της χώρας, βάσει τη Συμφωνίας της Αστάνα, το ίδιο θέλει να κάνει και στη Λιβύη (έχω προειδοποιήσει σχετικά με άρθρο μου στις 22 Δεκεμβρίου 2019 στη «Νέα Σελίδα» για τουρκικό ψευδοκράτος στη Δυτ. Λιβύη).

Θέλει μεγάλη προσοχή, διότι ο Ερντογάν βλέποντας ότι δεν του «βγαίνει» μια εκστρατεία στη Λιβύη, θα επιχειρήσει να το παίξει «ειρηνευτική δύναμη», όπως κάνει στην Ιντλίμπ και στη βόρεια Συρία.

Εάν μας κατσικωθεί ο Ερντογάν στη Δυτ. Λιβύη θα ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές προς Ιταλία (όπως τώρα ελέγχει τις ροές μέσω Αιγαίου) και θα επιχειρήσει να εμποδίσει τις έρευνες φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Κρήτης, όπως ακριβώς κάνει ήδη στην Κύπρο.

Παράλληλα, εκτός από τη δική του νεο-οθωμανική ηγεμονία, «δίνει» μέρος της Λιβύης και στη Ρωσία, η οποία έτσι θα αποκτήσει και δεύτερο προγεφύρωμα στη Μεσόγειο μετά τη Συρία.

Με αυτό το σχέδιο Ρωσία και Τουρκία «μπλοκάρουν» όλα τα κοιτάσματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου και κρατούν σε ολοκληρωτική ομηρεία την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Τα αραβικά έθνη τίθενται σε οθωμανική πολιορκία με στόχο σε επόμενη φάση την πλήρη υποταγή τους. Η αραβική ελευθερία θα χαθεί.

Ελλάδα, Αίγυπτος και Ισραήλ οφείλουν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο αυτό το σχέδιο.

Το βαθύ αμερικανικό κράτος επίσης οφείλει να ταχθεί απέναντι στο σχέδιο Ερντογάν – Πούτιν για μετατροπή της Μεσογείου σε τουρκορωσική λίμνη.

Ενημέρωση 17.12: Επιβεβαίωση:

Σε κατάπαυση πυρός στη Λιβύη από τις 12 Ιανουαρίου καλούν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα…

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr