Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στυλιανός Συρμόγλου
Δημοσιογράφος, Πανεπιστημιακός

“Παρ΄ τ΄ αυγό και κούρευτο” ή τα ασύστολα ψεύδη των πολιτικών

“Παρ΄ τ΄ αυγό και κούρευτο” ή τα ασύστολα ψεύδη των πολιτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανοίγεις την τηλεόραση και τους βλέπεις “σημαιοστολισμένους”, δήθεν ευπρεπείς και ιματισμένους, βαθύτατα προβληματισμένους και σοβαροφανείς τιμητές να εκφωνούν λόγους και να εξαγγέλλουν προγράμματα γεμάτα ασυνέπεια και φτηνή δημαγωγία.

Και κανείς τους δεν φέρει ίχνος εντροπής στις μαλακές παρειές τους για όσα “η πόλις εβόησε” και ο κόσμος τους καταμαρτυρεί…

Η Ηθική αυτών των πολιτικών της σημερινής καταπονημένης Ελλάδας έχει μια βαθύτερη φιλοσοφία και ένα πολύ ευρύτερο φάσμα.

Δεν πιστεύει ότι θεμέλιο της δημοκρατικής πολιτείας είναι η αλήθεια.

Αντιθέτως, οι σύγχρονοι πολιτικοί της πομφόλυγας είναι οι ασυναγώνιστοι πλαστογράφοι και παραχαράκτες της αλήθειας.

Διαθέτουν προς τούτο μια έμφυτη, χαρισματική ικανότητα μεθοδευμένης κάλυψης της αλήθειας και στρέβλωσης της πραγματικότητας, με την οποία παραπληροφορούν, αποπροσανατολίζουν ή υπνωτίζουν τις μάζες.

Το προπαγανδιστικό ψεύδος έχει καταπληκτικά αποτελέσματα και “ποιεί τον κρείτονα λόγον ήσσονα”. Κάνει δηλαδή το “μαύρο άσπρο”, γιατί γνωρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο “εκπορθείται η ακρόπολη της ψυχής μας”, όταν μάλιστα είναι “αδειανή μαθημάτων τε και επιτηδευματων καλών και λόγων αληθών”, σύμφωνα με τα ρήματα του Πλάτωνος.

Για μια ακόμη φορά οι δεινοπαθούντες Έλληνες πολίτες γίνονται αποδέκτες της πολιτικής αυθαιρεσίας και παθητικοί θεατές της ψευδολογίας.

Και για όσους διατηρούν στοιχειωδώς την αξιοπρέπειά τους νιώθουν εμετική διάθεση ακούγοντας και βλέποντας την “εκτρωματική” κυβέρνηση και την άνευ πυξίδας αξιωματική αντιπολίτευση να επιχειρηματολογούν και να ερίζουν με βάση την ίδια τους τη ψευδολογία.

Στα 11,362 δισ. ευρώ ανέρχεται το σχέδιο “εθνικής ανασυγκρότησης” που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, σύμφωνα με την “ακριβή” κοστολόγηση του προγράμματος από το ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως αν διάφορα στελέχη του εκστομίζουν αυθαίρετα άλλα νούμερα ως “νούμερα” της πολιτικής ελαφρότητας και της παγιωμένης ανικανότητας.

Από την αντίπερα όχθη, το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του σπεύδει, κατόπιν φυσικά εντολής των “σιδεράδων” του Μαξίμου που χαλκεύουν κάθε έννοια της αλήθειας, να τονίσει ότι “οι εξαγγελίες οικονομικού περιεχομένου του ΣΥΡΙΖΑ βασίζονται σε εσφαλμένη θεώρηση της λειτουργίας της οικονομίας και της πηγής των σημερινών προβλημάτων”, αποτιμώντας το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας και κοστολογεί τις εξαγγελίες στα 27,2 δισ. ευρώ. Τονίζει δε ότι η εκτίμηση αυτή θα πρέπει να θεωρηθεί ως το ελάχιστο όριο…

Με άλλα λόγια του θυμόσοφου λαού “παρ’ τ’ αυγό και κούρευτο”.

Τελικά η ανήθικη Ηθική των πολιτικών του αποδεδειγμένου ψεύδους είναι απροσχημάτιστη και αμείλικτη.

Και έτσι ο λαός φαίνεται θανάσιμα παγιδευμένος. Με τη δημοκρατία να ευτελίζεται και οι κίνδυνοι από τα εθνικά ολισθήματα να ελλοχεύουν, όσο κι αν οι “επιτήδειοι” της πολιτικής και οι παρατρεχάμενοι συνεργάτες τους διαστρέφουν την αλήθεια των πραγμάτων, πάντα με την πρόθυμη συνέργεια των “στρατευμένων” ΜΜΕ στην εξυπηρέτηση του ψεύδους, όπως εθιστήκαμε να ακούμε στην “εξυπηρέτηση του χρέους”.

Και με την εξυπηρέτηση του ψεύδους από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, η ελληνική κοινωνία τα τελευταία πέντε σχεδόν χρόνια, μεταστοιχειώνεται σε μια συνοικιακού τύπου μικροαστική μάζα, με κυρίαρχο ανθρώπινο τύπο τον ψευτοενημερωμένο-μεταμοντέρνο ψευδοαστό.

Αυτή η ροπή αναπόφευκτα οδηγεί στη φελαχοποίηση του Ελληνισμού, αν δεν ανακοπεί η καθοδική πορεία. Και η Ελλάδα βουλιάζει σταθερά στα ήρεμα νερά του Αιγαίου. Και οι Έλληνες παραμένουμε οι συλλέκτες των χειρίστων πληρώνοντας φυσικά τις χείριστες των χειρίστων συνέπειες.

Θα μου πείτε έχει σημασία η ακριβής… κοστολόγηση του προγράμματος “εθνικής ανασυγκρότησης” της χώρας.

Η απάντηση μου είναι κάθετη: Ποτέ ένας μυαλωμένος λαός ή ένας υπεύθυνος πολιτικός δεν υποκαθιστά την καιρικότητα της πολιτικής με τι διιστορικότητα των ριζών του λαού, αλλά και την εξόφθαλμη αλήθεια με το ασύστολο ψεύδος.

Τι δεν καταλαβαίνουμε τελικά; Δεν καταλαβαίνουμε ότι μας “δουλεύουν” αδιάντροπα; Ποιο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης υπάρχει εκατέρωθεν; Αν υπήρχε θα ήμασταν σ’ αυτή την άθλια κατάσταση, τόσο επώδυνη κοινωνικά και άλλο τόσο επιζήμια εθνικά;

Σε τούτη τη χώρα και οι πιο προωθημένες ιδέες και θέσεις του πνεύματος άλλων λαών, χρησιμοποιήθηκαν ως Δούρειοι Ίπποι για την αυτοκατάλυση της Ελλάδας.

Και “κολλάμε” στα “μαγειρεμένα” οικονομικά νούμερα των εν πολλοίς ανερμάτιστων της πολιτικής, των υποκειμένων στις εντολές των δανειστών ή των επίδοξων οσφυοκαμπτών, για να διαβούν το κατώφλι της εξουσίας;

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν απλώς δοκιμαστεί η υπομονή και η αντοχή του λαού.

Έχει δημοπρατηθεί η ελπίδα του, τα όνειρά του. Που θα πάει η δημοπρασία; Από τις αίθουσες και τα σαλόνια της Ευρώπης στους πάγκους σίγουρα!.. Η πραμάτεια ξεπουλιέται!

Και αυτός είναι ο χειρότερος απολογισμός για τους απανταχού Έλληνες. Και ακόμη χειρότερο είναι πως αν και ζούμε σε τόσο ρευστούς καιρούς, διαπιστώνουμε ότι οι σκέψεις μας, τα κινήματα της ψυχής μας πειθαρχούν στα στημένα διλήμματα των πολιτικών, στα χαλκευμένα οικονομικά στοιχεία που αδείδωλα μας παρουσιάζουν, αποβλέποντας στην ευπιστία μας και στην ανασφάλειά μας…

Κυρίως όμως πειθαρχούν στα γεγονότα που έρχονται με βιαιότητα στο προσκήνιο. Και οι αντιδράσεις μας μετατρέπονται σε υπόκωφες κραυγές, που προσπαθούν να απηχηθούν μέσα στο χώρο τον περιγεγραμμένο από τα ίδια τα γεγονότα και να εναρμονιστούν με το αίτημα που η στιγμή αναδίνει…

 • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
 • Πτυχία, όπως «χάντρες» σε «ιθαγενείς»
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
 • Η «φούσκα» του Πατριαρχείου Μόσχας και το αφρικανικό «Βατερλό»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
 • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
  Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr