Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αντώνης Αντωνάκος
Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος

Η εαρινή «σύνοδος των εκλογικών αστέρων» – Έρχονται εκλογές τον Σεπτέμβριο

Η εαρινή «σύνοδος των εκλογικών αστέρων» – Έρχονται εκλογές τον Σεπτέμβριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αλλεπάλληλες εξαγγελίες φέρνουν έντονα στο μυαλό το γνωστό άγγελμα: «Τσοβόλα δώστα όλα». Όλα πλέον δείχνουν ότι, πλην απροόπτου, βρισκόμαστε ήδη σε ακήρυχτη προεκλογική περίοδο.

Τα συνέδρια των κομμάτων αποτελούν την «επιστράτευση» των κομματικών δυνάμεων εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης η οποία πρέπει να αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Ο χειμώνας είναι «ανθυγιεινός» για το εκάστοτε κυβερνών κόμμα.

Οι επτά μήνες που μεσολαβούν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον προσεχή Απρίλιο είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι πολιτικά.

Οι επιπλέον επιβαρυντικοί παράγοντες της συγκυρίας, στους οποίους κύρια θέση κατέχουν ο πληθωρισμός, το απογειωμένο κόστος της ενέργειας και οι απρόβλεπτες συνέπειες του πολέμου της Ουκρανίας καθιστούν οποιαδήποτε σκέψη για εξάντληση της τετραετίας αυτοκτονική.

Mόνο σε μία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές –εκτός αν δεσμεύεται από μη πολιτικούς παράγοντες- αν ο Πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να μην αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα στις πολιτικές εξελίξεις -μετά την εκλογική αναμέτρηση- και αν ταυτόχρονα είναι αποφασισμένος να εγκαταλείψει τον έλεγχο των εσωκομματικών εξελίξεων.

Τίποτα όμως, μέχρι τώρα, δεν δείχνει ότι είναι έτοιμος να αποσυρθεί από το προσκήνιο είτε των πολιτικών είτε των κομματικών δρώμενων.

Παρά την εκλογική καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, και την πρωτοφανή στήριξη των ΜΜΕ η φθορά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού βαίνει επιταχυνόμενη.

Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι πλέον η αυτοδυναμία είναι εκτός βεληνεκούς.

Το ισχύον εκλογικό σύστημα καθιστά ακόμα πιο επώδυνη την διαδικασία αφού ένα πολύ κακό αποτέλεσμα με το σύστημα της απλής αναλογικής μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αφού επί 12 χρόνια «λάθρα βιώσαν» δεν έσβησε πολιτικά φαίνεται να ξαναβρίσκει τα παλιά του «προοδευτικά» πατήματα.

Ο αρχηγός του –που σαν την «άγνωστη νύφη» από το άλλο χωριό- πλασάρεται εύκολα από τους επικυρίαρχους πραματευτάδες της πολιτικής μας σκηνής το δήλωσε ξεκάθαρα.

Δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά σε κυβερνήσεις είτε υπό τον Τσίπρα είτε υπό τον Μητσοτάκη.

Όποιος αναζητά λογική στην απαίτηση του 10% να επιβάλλει τον πρωθυπουργό της αρεσκείας του σε ένα κόμμα με τριπλάσια ποσοστά αγνοεί ότι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είχε και έχει ως μοναδικό οδοδείκτη το κομματικό του συμφέρον.

Με άλλα λόγια ότι θεωρούσε και θεωρεί την εξουσία αυτοσκοπό.

Όσοι πιστεύουν ότι αυτά είναι λόγια του αέρα και ότι μετά τις εκλογές θα συνεργαστεί με την Ν.Δ. υπό τον Μητσοτάκη απέναντι στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ πλανώνται.

Αν δε αυτοί είναι κυβερνητικοί επιτελείς θα ξυπνήσουν την επομένη των εκλογών και θα πέσουν από τα γαλάζια σύννεφα στα οποία τώρα καθεύδουν.

Όλα συνηγορούν λοιπόν υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Πριν εκδηλωθεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Πριν ο ενεργειακός καύσωνας του Χειμώνα πυρπολήσει την οικονομία.

Πριν η επακόλουθη ακρίβεια οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόγνωση τα νοικοκυριά.

Επιπλέον πριν τα εθνικά μας θέματα οδηγηθούν σε νέες επώδυνες ατραπούς αφού οι εξελίξεις οδηγούν μοιραία στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της Τουρκίας έναντι της Δύσης.

Η εκμετάλλευση της καλοκαιρινής τουριστικής έκρηξης, της θετικής ψυχοσύνθεσης του θέρους, της εποχικής αύξησης της απασχόλησης, της φυσιολογικής αδράνειας και του αποσυντονισμού των κομματικών μηχανισμών σε συνδυασμό με την υπεροπλία της κυβέρνησης στα ΜΜΕ οδηγεί σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr