Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή στην Κύπρο για τη συνέντευξη που έδωσε στο ΡΙΚ ο Νότης Σφακιανάκης

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Νότης Σφακιανάκης,

Έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τόσο στα λεγόμενα του Νότη Σφακιανάκη όσο και στην προβολή των ακραίων θέσεων του μουσικού από το ΡΙΚ.

«Ρεσιτάλ ξενοφοβίας και ρατσισμού από το Σφακιανάκη στο ΡΙΚ. Με τσίχλα και κομπολόι. Και εις ανώτερα!» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Ομήρου.

Μεταξύ άλλων, ο τραγουδιστής είχε δηλώσει για τους πρόσφυγες: «δεν είναι πρόσφυγες! Είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επιτέθηκε καμία άλλη χώρα, έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλέμο».

Από την πλευρά του, το ΑΚΕΛ κατηγορεί το ΡΙΚ ότι παραγνωρίζοντας την νομοθεσία που απαγορεύει την διακίνηση θέσεων που εξωθούν στο μίσος και τη βία πρόβαλε την συγκεκριμένη συνέντευξη. Το κόμμα είχε καλέσει το κρατικό κυπριακό κανάλι να μην προβάλει τη συνέντευξη.

«Κρατική τηλεόραση έγινε προαγωγός του ρατσισμού, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, έστω και αν ο ρατσισμός είναι από τη φύση του εχθρός της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που η ευρωπαϊκή και κυπριακή νομοθεσία απαγορεύει την διακίνηση θέσεων που εξωθούν στο μίσος και τη βία, γεγονός το οποίο συνειδητά παραγνώρισε το ΡΙΚ παραβιάζοντας την σχετική νομοθεσία. Το ΡΙΚ επέμεινε στη προβολή των ρατσιστικών, μισαλλόδοξων αναφορών του Σφακιανάκη, χωρίς καθόλου να αναλογίζεται την κοινωνική του ευθύνη και αποστολή. Ως ΑΚΕΛ, θα εγγράψουμε το σοβαρό αυτό θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και το ΡΙΚ θα καλεστεί να λογοδοτήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΚΕΛ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr