Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Εφορία κατάσχεσε το λογαριασμό του Ν. Σφακιανάκη

Η Εφορία κατάσχεσε το λογαριασμό του Ν. Σφακιανάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, Νότης Σφακιανάκης, Χαράτσι,

Όταν το 2011 με απόφαση της κυβέρνησης καθιερώθηκε το Έκτακτο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, το περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ, ο Νότης Σφακιανιάκης αποφάσισε λοιπόν να μην πληρώσει το φόρο που αντιστοιχεί στην εντυπωσιακή βίλα που διαθέτει στη Βάρκιζα. Έδωσε επίσης εντολή στο λογιστή του να μην πληρώσει το φόρο αλληλεγγύης που του αναλογούσε, αλλά ούτε και τις έκτακτες εισφορές.

Πριν από δέκα μέρες η σύζυγός του Κίλι πήγε στην τράπεζα για να πραγματοποιήσει μία συναλλαγή. Από το γκισέ ενημερώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός του συζύγου της είχε δεσμευτεί λόγω οφειλής στην Εφορία. Σύμφωνα με το Νότη Σφακιανάκη ανέρχεται σε 35.000 ευρώ περίπου. «Το χαράτσι ερχόταν μέσω της ΔΕΗ, τώρα όμως έχει φτάσει στην εφορία. Και η Εφορία μπορεί έτσι, αντισυνταγματικά, να σου δεσμεύσει το λογαριασμό σου για τα έκτακτα χρήματα που ζητάει, να σου τα πάρει, χωρίς να τα οφείλεις, κάτι που συνεπάγεται φασισμό» δηλώνει.

Όπως δηλώνουν στο «Πρώτο Θέμα» οι λογιστές του, Ανδρέας και Νίκος Κιλιμάτος, έχει υποβάλει στην Εφορία «δήλωση αντίθεσης» σύμφωνα με την οποία αρνείται να πληρώσει, όχι επειδή αδυνατεί οικονομικά, αλλά γιατί αποτελεί συνειδητή επιλογή του. «Ο κ. Σφακιανάκης δεν οφείλει κανένα φόρο βάσει φορολογικής νομοθεσίας» λένε μεταξύ άλλων οι λογιστές του.

Ο επιτυχημένος τραγουδιστής υποστηρίζει ότι το τελευταίο χτύπημα από την Εφορία είναι αποτέλεσμα της στοχοποίησής του από το σύστημα, το οποίος εκείνος πολεμά και ενοχλεί με τις δηλώσεις του.

Όπως δηλώνουν οι λογιστές του, ο νόμος τους καλύπτει με τη «δήλωση αντίθεσης» που καταθέτουν κάθε χρόνο όσο και αν η εγκυρότητά της αμφισβητείται από άλλους συναδέλφους του. «Είμαι στο στόχαστρο του παρακράτους» δηλώνει ο κ. Σφακιανάκης. Στο παρελθόν είχε επίσης κατασχεθεί το πολυτελές αυτοκίνητό του καθώς έφερε ξένες πινακίδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ΔΕΗ αγοράζει τον «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ» – Πήρε το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

ΔΕΗ: Χαμηλότερο το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος τον Φεβρουάριο

Tιμολόγια ρεύματος: Η κίνηση της Φυσικό Αέριο στο κίτρινο τιμολόγιο με τη χαμηλότερη σταθερή τιμή

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα φθηνότερα και τα ακριβότερα τιμολόγια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr