Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Έφυγε” η Τζένη Βάνου σε ηλικία 75 ετών

“Έφυγε” η Τζένη Βάνου σε ηλικία 75 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τζένη Βάνου,

Έφυγε από τη ζωή σήμερα 5 Φεβρουαρίου η Τζένη Βάνου, μετά από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 75 ετών.

Γεννήθηκε το 1939. Υπήρξε τραγουδίστρια και συνέδεσε τη φωνή της με το ελαφρό λαϊκό τραγούδι.

Γεννήθηκε στην Αθήνα με το όνομα Ευγενία Βραχνού. Αρχικά θέλησε να σπουδάσει Φυσικομαθηματικά, αλλά η γνωριμία της με τον Μίμη Πλέσσα, την οδληγησε στον δρόμο της μουσικής. Έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και ξεκίνησε σαν τραγουδίστρια το 1959 από την ΕΡΤ.

Τραγούδησε για πρώτη φορά ζωντανά το 1964 και με το τραγούδι του Πλέσσα «Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως έγινε γνωστή ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και τραγούδησε δίπλα σε σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο Γιάννης Βογιατζής. Το 1982 ήταν η χρονιά που η Τζένη Βάνου συνάντησε τον Τόλη Βοσκόπουλοκαι ο οποίος την προωθεί στην Columbia, ανοίγοντάς της τον δρόμο προς τη μεγάλη επιτυχία.

Η συνεργασία της με τον Μίμη Πλέσσα ήταν πολύ στενή, μιας και υπήρξε η μούσα του για καιρό, αλλά συνεργάστηκε και με άλλους μουσικούς, όπως ο Γιώργος Μουζάκης, ο Κώστας Γιαννίδης, ο Αττίκ και πολλοί ακόμα. Από τα τραγούδια της ξεχωρίζουν τα Χίλιες βραδιές, Αγόρι μου, Παιδί μου, Αν είναι η αγάπη αμαρτία, Αν σ’αρνηθώ αγάπη μου, Η σκλάβα, Θέλω κοντά σου να μείνω, Σ’αγαπώ και πολλά ακόμα.

Η δουλειά της έχει βραβευτεί εκτός της Ελλάδος, στην Ισπανία, την Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Τα τελευταία χρόνια της είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση και πάλευε με τον καρκίνο. Το καλοκαίρι που πέρασε είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον λαιμό για να αφαιρεθεί όγκος. «Όλα κυλούσαν ομαλά και από τότε μέχρι και πριν λίγες ημέρες ένιωθε καλά. Ξαφνικά ένιωσε πόνους στην μέση, τα παυσίπονα δεν την έπιαναν και πήγε στο νοσοκομείο, εκεί οι εξετάσεις έδειξαν πως ο καρκίνος έχει απλωθεί σε όλο της το σώμα ραγδαία», ανέφερε συγγενικό της πρόσωπο. Τελικά, απεβίωσε στις 5 Φεβρουαρίου 2014, στο νοσοκομείο Μεταξά, όπου νοσηλευόταν.

Η κηδεία της θα γίνει στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζένη Βάνου: Το τελευταίο αντίο σε μια σπουδαία καλλιτέχνιδα…

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr