Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θλίψη στην Ήπειρο: Πέθανε ο γιος του Πετρολούκα Χαλκιά

Θλίψη στην Ήπειρο: Πέθανε ο γιος του Πετρολούκα Χαλκιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ήπειρος,

Σοκ στην Ήπειρο αλλά και στην οικογένεια του γνωστού μουσικού Πετρολούκα Χαλκιά μετά τον χαμό του γιου του, Μπάμπη.

Όπως μετέδωσε το epiruspost.gr ο επίσης κλαρινίστας, Μπάμπης Χαλκιάς, έφυγε από την ζωή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και κάνοντας φτωχότερη την δημοτική παράδοση.

Ο Μπάμπης Χαλκιάς έπαιζε κλαρίνο ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του και είχε συνεργαστεί με πολλούς Ηπειρώτες μουσικούς και τραγουδιστές.

Με συγκινητικό τρόπο αποχαιρετούν τον Μπάμπη Χαλκιά Αδελφότητες και Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Πωγωνίου, με τους οποίους διατηρούσε ιδιαίτερες σχέσεις.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στο Δελβινάκι, την ιδιαίτερη πατρίδα του, φίλοι και συγγενείς και θα πουν το τελευταίο αντίο στον Μπάμπη Χαλκιά.

Την θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

«Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετέχει στο πένθος για την αποδημία του Ηπειρώτη κλαρινίστα Μπάμπη Χαλκιά.

»Έφυγε από την ζωή ο Ηπειρώτης παραδοσιακός κλαρινίστας Μπάμπης Χαλκιάς. Με το κλαρίνο του, διήνυσε μια ξεχωριστή πορεία, για πολλά χρόνια δίπλα στους κορυφαίους της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης και ειδικά δίπλα στον πατέρα του τον κορυφαίο κλαρινίστα Πέτρο Λούκα Χαλκιά και τα παιδιά του, τον κλαρινίστα Πετράκη Χαλκιά και τον λαουτιέρη Νίκο Χαλκιά.

»Ένας από τους κορυφαίους της ηπειρώτικης και δημοτικής μουσικής παράδοσης έφυγε πρόωρα από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατο.

»Ο Μπάμπης Χαλκιάς, που με το κλαρίνο του, διήνυσε μια ξεχωριστή πορεία, για πολλά χρόνια δίπλα στους κορυφαίους της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης και ειδικά δίπλα στον πατέρα του τον κορυφαίο κλαρινίστα Πέτρο Λούκα Χαλκιά και τα παιδιά του, τον κλαρινίστα Πετράκη Χαλκιά και τον γιό του λαουτιέρη Νίκο Χαλκιά.

»Είχε συμμετάσχει μαζί με τον πατέρα του Πέτρο Λούκα Χαλκιά και άλλους κορυφαίους Ηπειρώτες μουσικούς σε συναυλίες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φλόριντα, Νιού Τζέρσεϊ, Καλιφόρνια, Μασσαχουσέτη, Φιλαδέλφεια, Τέξας και Νέο Μεξικό) και σε άλλες χώρες του κόσμου όπως: Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Αλβανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστραλία και Νότια Αφρική. σε πολλές συναυλίες, ηπειρώτικα γλέντια και μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές.

»Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησαν με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα συνεργάτες του. Η κηδεία και ταφή του, κατόπιν επιθυμίας του, θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του Δελβενάκι Ιωαννίνων, την ερχόμενη Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.

»Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμπορεύεται στο πένθος για την απώλεια του Μπάμπη Χαλκιά, ενός γνήσιου και παραδοσιακού μουσικού και καλλιτέχνη που συμμετείχε σε πολλές δράσεις της, τις περισσότερες αφιλοκερδώς και συλλυπείται την μεγάλη ηπειρώτικη μουσική οικογένεια και τους συνεργάτες του για τη πρόωρη αποδημία του Μπάμπη, τον πατέρα του Πέτρο Λούκα Χαλκιά, την σύζυγο του και τα 3 παιδιά του.

»Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα συμμετάσχει στην εξόδια ακολουθία και αντί στεφάνου θα κατατεθεί ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος για αρπαγή βρέφους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Συνελήφθη 83χρονος παιδεραστής δίπλα σε παιδική χαρά

Ο Νίκος Δένδιας διαμήνυσε στην Αλβανία να τηρεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Συνελήφθη ζευγάρι στην Άρτα που «σήκωσε» το παγκάρι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr