Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την πιθανή δολοφονία του Τζέιμς Μπράουν ερευνά το CNN και προκαλεί πάταγο

Την πιθανή δολοφονία του Τζέιμς Μπράουν ερευνά το CNN και προκαλεί πάταγο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εάν δολοφονήθηκε ο Τζέιμς Μπράουν πριν από 13 χρόνια, τα Χριστούγεννα του 2006, ερευνά το CNN και έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση.

Ο Τζέιμς Μπράουν πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες την ημέρα των Χριστουγέννων το 2006, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο Emory Crawford Long της Ατλάντα λόγω πνευμονίας.

Η εξέλιξη ότι ο «νονός της σόουλ» δολοφονήθηκε προκλήθηκε, σύμφωνα με έρευνα του CNN, από τις υποψίες του γιατρού που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου, του δρ Μάρβιν Κρόφορντ (Marvin Crawford).

Επειδή κατά τον ίδιο η επιδείνωση στην υγεία του Μπράουν ήταν ταχύτερη του αναμενόμενου ειδικά καθώς μια ημέρα πριν τον θάνατό του η κατάστασή του είχε βελτιωθεί

«Άλλαξε πολύ γρήγορα. Ήταν ένας ασθενής που ποτέ δεν θα πρόβλεπα ότι θα εξέπνεε …

»Αλλά πέθανε εκείνο το βράδυ και έθεσα το ερώτημα: “Τι πήγε στραβά σε εκείνο το δωμάτιο;”».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι μια νοσοκόμα του είπε τότε ότι εντοπίστηκε ένα υπόλειμμα φαρμάκου στον σωλήνα με τον οποίο ανάσαινε ο Μπράουν προσθέτοντας ότι «πιθανόν κάποιος θα μπορούσε να του είχε δώσει μια παράνομη ουσία που οδήγησε στο θάνατό του».

Ο Κρόφορντ πρόσθεσε ότι ενώ πρότεινε να γίνει νεκροψία στη σορό του Μπράουν, η κόρη του τραγουδιστή Γιάμα φέρεται να έχει αρνηθεί.

11 καταγγέλλουν δολοφονία

Ο δημοσιογράφος του CNN που υπέγραψε την έρευνα επικαλέστηκε τουλάχιστον 11 άτομα που του είπαν ότι θα έπρεπε να ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του Μπράουν.

«Υπάρχουν θεμιτά ερωτήματα για τον θάνατο του Τζέιμς Μπράουν που μπορούν να απαντηθούν μόνο με νέα αυτοψία και νέα έρευνα» δήλωσε ο Τόμας Λέικ.

Ανάμεσα στους 11 καταγγέλλοντες είναι η τέταρτη σύζυγός του Μπράουν, Τόμι Ρέι, ο μάνατζέρ του Φρανκ Κοψίδας και ένας από τους έξι κληρονόμους του, ο Ντάριλ Μπράουν.

«Είχα πάντα και έχω ακόμη ερωτήματα… Δεν θα με πείραζε μια νέα έρευνα» είπε στον δημοσιογράφο του CNN ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον που ήταν φίλος του Μπράουν.

Πώς άνοιξε η έρευνα

Η έρευνα ξεκίνησε το 2017 όταν ένας δημοσιογράφος του CNN ήρθε σε επαφή με μία τραγουδίστρια σε τσίρκο, η οποία δήλωσε στον τηλεοπτικό δίκτυο ότι είχε πληροφορίες γύρω από τον θάνατο του Μπράουν.

Η Ζακ Χολάντερ (Jacque Hollander) αποκάλυψε αργότερα ότι η ίδια και ο Μπράουν είχαν συνεργαστεί τη δεκαετία του ’80, ενώ επίσης ισχυρίστηκε ότι την βίασε το 1988.

Ο Τζέιμς Μπράουν δεν διώχθηκε ποτέ για τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά η Χολάντερ αποκάλυψε ότι φύλαξε έγγραφα, κασέτες και περισσότερες υποτιθέμενες αποδείξεις για τον τραγουδιστή και τους συνεργάτες του.

Η Χολάντερ υποβλήθηκε επίσης σε τεστ «πολυγράφου» (ανιχνευτή ψεύδους) από έναν πρώην πράκτορα του FBI το 1995 σχετικά με τις κατηγορίες.

Τι λένε οι κόρες του Μπράουν

Το CNN επικοινώνησε με την κόρη του Τζέιμς Μπράουν, Γιάμα, για σχόλιο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν έδωσε κάποια εξήγηση.

Το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο επικοινώνησε επίσης με την άλλη κόρη του Μπράουν, την Ντίνα Μπράουν Τόμας, για τους ισχυρισμούς ότι η σορός του πατέρα της δεν είναι στην κρύπτη.

Δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

Η έρευνα αποτελείται από τρία μέρη, με το πρώτο μέρος να περιγράφει την ανάμειξη της Χολάντερ, το δεύτερο μέρος αφορά τις ομοιότητες μεταξύ του θανάτου του Μπράουν και της τρίτης του συζύγου, Αντριάν, και το τρίτο μέρος, στο οποίο τίθενται 15 ερωτήματα γύρω από τον θάνατο του τραγουδιστή – που αφορούν, μεταξύ άλλων έναν μυστηριώδη στρατιωτικού τύπου σάκο, ένα χειρόγραφο σημείωμα και έναν άνθρωπο που ονομάζεται «Ghost» (Φάντασμα).

Το CNN δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του λεπτομέρειες της έρευνας υπό τον τίτλο «Η τραγουδίστρια του τσίρκου και ο νονός της soul».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr