Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρή η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου σε ηλικία 55 ετών

Νεκρή η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου σε ηλικία 55 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος της τέχνης καθώς πέθανε η σπουδαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου σε ηλικία 55 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παπαγεωργακοπούλου έδωσε τέλος στη ζωή της πέφτοντας από την ταράτσα της πολυκατοικίας, όπου διέμενε.

Ποια ήταν η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Ξεκίνησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλό της τον σημαντικό, αν και παραγνωρισμένο, Μίμη Κοντό.

Επέστρεψε στην Αθήνα για να γίνει ηθοποιός στη Σχολή του Εθνικού.

Ένας από τους συμφοιτητές της ήταν ο Νίκος Καραθάνος, με τον οποίο έμελλε να συνεργαστεί, χρόνια μετά, όχι ως ηθοποιός αλλά συμμετέχοντας στο εξαιρετικό του team ως σκηνογράφος.

Από το 1996 έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε περισσότερες από εξήντα θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Λονδίνο, Ιταλία κ.α.).

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες για παραγωγές που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Αμόρε, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Γκόλφω, Ο βυσσινόκηπος, Μόλις χώρισα κ.ά.), το Θέατρο Πόρτα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και σε διάφορα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Σχεδίασε τα κοστούμια για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004) και για τον 51ο Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον (2006).

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος ήταν ο πρώτος σκηνοθέτης με τον οποίο συνεργάστηκε, δημιουργώντας μαζί του μερικές από τις πλέον αξιομνημόνευτες παραστάσεις του Αμόρε (Θέατρο του Νότου).

Έχει υπογράψει μερικές από τις πιο εμβληματικές συνεργασίες των τελευταίων ετών σε θέατρο και κινηματογράφο, όπως οι ταινίες που έχει γυρίσει ο Γιώργος Λάνθιμος επί ελληνικού εδάφους, τα αιρετικά έργα της Λένας Κιτσοπούλου, οι επιτυχίες του Νίκου Καραθάνου (Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται, Σιρανό, η περίφημη Γκόλφω, το υπέροχο Δεκαήμερο) και ο αμφιλεγόμενος Βυσσινόκηπος στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, που θεωρήθηκε προσωπικό της επίτευγμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Γλυφάδα: Αυτός ήταν ο 76χρονος που σκότωσε τρεις και αυτοκτόνησε

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος νεκροί στο σπίτι τους επί δύο μήνες

Δύο αυτοκτονίες Ελληνίδων στην Κωνσταντινούπολη και μία απόπειρα αυτοκτονίας

Θρήνος στην Πέλλα: Αυτοκτόνησε 17χρονη – Τη βρήκαν απαγχονισμένη οι γονείς της

Ελληνίδα αυτοκτόνησε πέφτοντας από την ταράτσα εμπορικού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr