Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα πετρελαϊκά οικόπεδα της Energean “μπαίνει” με 60% η ισπανική Repsol

Στα πετρελαϊκά οικόπεδα της Energean “μπαίνει” με 60% η ισπανική Repsol
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα της ενέργειας στη χώρα μας αφού στα πετρελαϊκά οικόπεδα της Energean στην Αιτωλοακαρνανία και τα Ιωάννινα μπαίνει η ισπανική Repsol μετά την εξαγορά του 60% των παραχωρήσεων.

Η Repsol,θα έχει τον ρόλο του Διαχειριστή και σχεδιάζει να προχωρήσει στη διενέργεια γεωφυσικής σεισμικής έρευνας στο οικόπεδο των Ιωαννίνων στην περίοδο 2017/2018 καθώς και στη διενέργεια αεροβαρυτικής και γεωφυσικής σεισμικής έρευνας στην Αιτωλοακαρνανία στη διάρκεια του 2018/2019.

Σημειώνεται ότι οι χερσαίες παραχωρήσεις των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας καλύπτουν συνολικά έκταση 8.547 τετρ. χιλιομέτρων, αποτελούν πρώτης προτεραιότητας ερευνητικούς στόχους για την Energean και έχουν στρατηγική σημασία για τον τομέα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο

Η Repsol είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εισηγμένες σε χρηματιστήριο αξιών εταιρείες από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ διαθέτει και ένα από τα πλέον αποδοτικά δίκτυα διύλισης στην Ευρώπη. Εχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, απασχολώντας πάνω από 24.000 εργαζόμενους.

Η εταιρεία επιχειρεί στο σύνολο της αλυσίδας πετρελαίου και φυσικού αερίου, δραστηριοποιούμενη στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, στη διύλιση, στις μεταφορές, στα χημικά, στους σταθμούς εξυπηρέτησης και στην ανάπτυξη νέων ενεργειακών λύσεων.

Η εταιρεία παράγει περίπου 700.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, ενώ τα διυλιστήριά της μπορούν να διαχειριστούν έως και 998.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως. Επίσης η Repsol διανέμει και πωλεί καύσιμα και λιπαντικά μέσω των 4.700 σταθμών εξυπηρέτησης που διαθέτει, εκ των οποίων η πλειοψηφία βρίσκεται στην Ισπανία, όπου η εταιρεία ηγείται της αγοράς.

Τι είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean για τη συμφωνία

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean σχολίασε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την συμφωνία εισόδου της Repsol στα οικόπεδα της Energean σε Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία, εξέλιξη που σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα προόδου για την ανάπτυξη του εγχώριου τομέα υδρογονανθράκων. Η τεχνογνωσία της Repsol και η γνώση της γεωλογίας της περιοχής από την Energean αναμφίβολα ενισχύουν τις πιθανότητες νέων ανακαλύψεων στη Δυτική Ελλάδα και δρομολογούν την εξέλιξη της περιοχής σε ένα νέο σημαντικό σημείο αναφοράς για τον χώρο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.»

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης και στην υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης του οικοπέδου της Αιτωλοακαρνανίας ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και την Energean Oil & Gas.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος για αρπαγή βρέφους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr