Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΛΠΕ και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψαν τριετή στρατηγική συνεργασία

ΕΛΠΕ και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υπέγραψαν τριετή στρατηγική συνεργασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360ο Ενέργειες» που υλοποιεί για τη Νέα Γενιά και την ποιοτική εκπαίδευση, αναλαμβάνει τη γενικότερη υποστήριξη του αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering» (Βιομηχανικά συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σε ειδική εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνυπεγράφη, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, Μνημόνιο Συνεργασίας τριετούς διάρκειας από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Όμιλου κ. Ευστάθιο Τσοτσορό και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ αναλαμβάνει να επιχορηγήσει το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για τρία (3) ακαδημαϊκά έτη, αφενός με 10 υποτροφίες ετησίως σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με υψηλές επιδόσεις, κλιμακούμενες ανάλογα με το ύψος της επίδοσής τους και, αφετέρου, ενισχύοντας τους ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς του σκοπούς.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας, ο Όμιλος υποστήριξε παράλληλα την ανάπτυξη του καινοτόμου αυτού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στον τομέα της διύλισης.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Απρίλιο 2019 και αποβλέπει στην κάλυψη των αναγκών της αγοράς σε θέματα διύλισης, μέσα από ένα σύγχρονο και πλούσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο σχεδιάστηκε από το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου με τη συνεισφορά έμπειρων στελεχών του Ομίλου από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Τεχνικής Υποστήριξης, R&D και Μετεξέλιξης Διυλιστηρίων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Αντικείμενο του Προγράμματος αποτελεί η δημιουργία συνθηκών υψηλής εκπαίδευσης νέων, με διδασκόμενα μαθήματα που περιλαμβάνουν αντικείμενα σχεδιασμού και βέλτιστης λειτουργίας διυλιστηρίων, θέματα οργάνωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας, εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής, καθώς και μαθήματα που αφορούν οικονομικά και επιχειρηματικά ζητήματα.

«Η υπογραφή του Μνημονίου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, υπηρετεί τη βασική επιδίωξη του Ομίλου ΕΛΠΕ για διεύρυνση της συνεργασίας με την Πανεπιστημιακή κοινότητα, προκειμένου έτσι να διευκολυνθεί και η διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγική διαδικασία», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καθ. Ευστάθιος Τσοτσορός.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσοτσορός «ο Όμιλος στηρίζει το Πανεπιστήμιο με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα συνεχίσει όμως να το υποστηρίζει και με άλλες δράσεις που θα σχετίζονται με την έρευνα πάνω σε ζητήματα ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής.

»Γιατί, τα θέματα που αφορούν στην Ανάπτυξη της τοπικής περιοχής και των κατοίκων της, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κρίσης, είναι καίριας σημασίας και εκεί μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά το Πανεπιστήμιο».

«Εμείς θα είμαστε αρωγοί και στο πλάι σας συνεχώς», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτή τη συνεργασία και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσοτσορό, Πρόεδρο της ΕΛΠΕ και παλιό γνώριμο, ο οποίος έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι σκέφτεται με ταχύτητα πνεύματος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης και συμπλήρωσε:

«Η συνεργασία μας με τον Όμιλο ΕΛΠΕ αποτελεί μια μεγάλη τομή, γιατί τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι λίγο “περίκλειστα” και οι αντιλήψεις που έχουν εμπεδωθεί και εδραιωθεί -επί σειρά ετών- αποτρέπουν τις συνέργειες, ειδικά με εταιρείες.

»Ωστόσο, για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ πρέπει να τονιστεί η σημασία του ενεργού ρόλου του Δημοσίου στη Διοίκηση του Ομίλου».

Ο κ. Μουτζούρης υποστήριξε πως η συνεργασία των δύο πλευρών στην οργάνωση και χρηματοδότηση του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος, παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον, όχι μόνο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τον όμιλο ΕΛΠΕ, αλλά και για την ίδια την χώρα, γιατί στην Ανατολική Μεσόγειο σημειώνονται «κοσμογονικές εξελίξεις» στα θέματα ανακαλύψεων σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίων.

Το εν λόγω Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει στόχο να συμβάλει στην άριστη εκπαίδευση και κατάρτιση φοιτητών και στελεχών, ώστε να αναλάβουν ρόλους και να διακριθούν στις σύγχρονες εξελίξεις του κλάδου της ενέργειας.

Η συνεργασία αποσκοπεί στην ενίσχυση του μεταπτυχιακού προγράμματος και στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας, με την προσέλκυση περισσότερων φοιτητών και εξειδικευμένων επιστημόνων τόσο από εταιρείες του ενεργειακού τομέα όσο και από Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο στήριξης της Νέας Γενιάς και της Ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας, στην επένδυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της Έρευνας και της Καινοτομίας, υποστηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την αμφίδρομη και κυκλική σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και την αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr