Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες είναι οι 4 ελληνικές εταιρίες που «τρέμουν» το «άτακτο» Brexit

Ποιες είναι οι 4 ελληνικές εταιρίες που «τρέμουν» το «άτακτο» Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τον εφιάλτη του άτακτου Brexit προετοιμάζονται οι εισηγμένες που έχουν ανοίξει δουλειές με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για «υπαρκτό κίνδυνο» και δεν εξωραΐζουν την κατάσταση, αφού άλλες είτε έχουν παρουσία στην Γηραιά Αλβιώνα, είτε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% των πωλήσεών τους γίνεται εκεί.

Σύμφωνα με το mononews.gr σταθμίζουν τους κινδύνους, κάνουν προβολή στο άμεσο μέλλον της μελλοντικής ισοτιμίας στερλίνας/ευρώ και στερλίνας/δολαρίου, υπολογίζουν το κόστος και… ο Θεός να βάλει το χέρι του.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Η εταιρεία συμφερόντων οικογένειας Στασινόπουλου, σημειώνει στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου πως «αναφορικά με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή δεν βλέπουμε την θέση μας να περιθωριοποιείται από το αποτέλεσμα του Brexit.

Οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές μας στο Χαλκό λειτουργούν εντός της Ευρωζώνης και θα αντιδράσουν στις διακυμάνσεις του συναλλάγματος.

Οι εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν το περίπου το 6% του συνολικού κύκλου εργασιών».

Κρι Κρι

Η Βορειοελλαδίτικη εταιρεία με έδρα τις Σέρρες, οψίμως πολυεθνική, αλλά οικογενειακού χαρακτήρα, η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, που ελέγχεται από την οικογένεια Τσινάβου με έδρα τις Σέρρες, ενημερώνει τους μετόχους της πως, «το μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στη χώρα εξακολουθεί να εμφανίζει αβεβαιότητες, αν και παρουσιάζει πλέον σαφείς ενδείξεις ανάκτησης της εμπιστοσύνης και περιορισμού των κινδύνων.

Η Διοίκηση της Εταιρείας έχει λάβει μέτρα, που θεωρεί απαραίτητα, για να ελαχιστοποιήσει την επίδραση από τους κινδύνους του μακροοικονομικού περιβάλλοντος της Ελλάδας.

Τον Ιούνιο του 2016, το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε την αποχώρηση του από την Ευρωπαϊκή Ένωση (“Brexit”), κατόπιν σχετικού δημοψηφίσματος.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία για τη σχέση τους, έπειτα από το Brexit. Ενδεχόμενη επιβολή τελωνειακών ελέγχων ή δασμών εισαγωγής, έπειτα από το Brexit, θα χειροτέρευε την ανταγωνιστική μας θέση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, επιδρώντας αρνητικά στα μεγέθη των πωλήσεων και της κερδοφορίας.

Οι τελικές επιπτώσεις του Brexit θα εξαρτηθούν από τους συγκεκριμένους όρους που θα ισχύσουν, αν επέλθει συμφωνία επί των παραμέτρων του Brexit, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο, για την τρέχουσα περίοδο, είναι περίπου €11.300 χιλ. ήτοι το 19% του συνολικού κύκλου εργασιών της Εταιρείας.

Πλαστικά Θράκης

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πλαστικά Θράκης με «τιμονιέρη» τον κ. Κ. Χαλιωρή.

Τονίζεται στην έκθεση των αποτελεσμάτων πως «η Διοίκηση του Ομίλου λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες της αγοράς που επικρατούν κατά την τρέχουσα χρήση και την εποχικότητα των προϊόντων στους δύο κλάδους δραστηριοποίησης, εκτιμά ότι τόσο ο Κύκλος Εργασιών όσο και τα Λειτουργικά Κέρδη του β’ εξαμήνου του 2019 θα είναι ελαφρώς βελτιωμένα έναντι των αντίστοιχων μεγεθών του β’ εξαμήνου του 2018.

Είναι γεγονός ότι λόγω της διευρυμένης γεωγραφικά παρουσίας του Ομίλου κάθε σημαντικό διεθνές γεγονός, όπως η διατάραξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ χωρών και ειδικότερα το ενδεχόμενο της οριστικής αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας στην αγορά.

Παρόλα αυτά η Διοίκηση του Ομίλου μέσω της ισχυρής κεφαλαιακής διάρθρωσης και της διασποράς του κινδύνου εκτιμά ότι είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει τις οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στη δραστηριότητα του Ομίλου ούτως ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και την επιδίωξη των στρατηγικών του.

Flexopack

Η Flexopack συμφερόντων Γινοσάτη, αναφέρει πως ο Όμιλος δραστηριοποιείται στο Ηνωµένο Βασίλειο τόσο µέσω της μητρικής εταιρίας όσο και µέσω της θυγατρικής του εταιρείας «FLEXOPACΚ TRADE AND SERVICES UK LIMITED».

Σε περίπτωση εξόδου χωρίς συμφωνία, αναμένεται να υπάρξουν ορισμένες δυσμενείς συνέπειες λόγω της ενεργοποίησης του καθεστώτος επιβολής δασμών και ΦΠΑ και της πιθανής μεταβολής της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ-στερλίνας.

Καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τη διαδικασία του Brexit θα εξακολουθήσει να υφίσταται μέχρι την καταληκτική ηµερομηνία της 31ης Οκτωβρίου 2019, δεδομένου ότι δεν έχουν αποσαφηνισθεί ακόμη πλήρως οι όροι και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων αυτό θα πραγματοποιηθεί η αποχώρηση, δεν μπορεί να υπάρξει συγκεκριμένη εκτίμηση και ποσοτικοποίηση αναφορικά µε τους κινδύνους, την επίδραση και τις πιθανές επιπτώσεις του γεγονότος αυτού στην εμπορική δραστηριότητα και στα οικονομικά αποτελέσματα εν γένει του Ομίλου και της Εταιρείας.

Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο για την περίοδο 1/1/-30/6/2019 ανήλθαν σε 4,534 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν σε ποσοστό 10,03% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Οι τιμολογημένες σε λίρες Αγγλίας (GBP) πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε ποσοστό 3,68% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Για τον λόγο αυτό ο συγκεκριμένος κίνδυνος, αξιολογείται ως υπαρκτός, καθώς ενδέχεται να επηρεάσει τις επιδόσεις και τα αποτελέσματα του Ομίλου στην διάρκεια της χρήσεως 2019.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr