Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΑλβανίαΛιβύηΚορωνοϊός - Κορονοϊός
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πειραιώς πούλησε την ATE Ασφαλιστική

Η Πειραιώς πούλησε την ATE Ασφαλιστική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε συμφωνία για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ATE Ασφαλιστικής στην ERGO Insurance Group, θυγατρική της Munich Re.

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε €90,1 εκατ. σε μετρητά, το οποίο υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές για τη μεταβολή της καθαρής θέσης μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014.

Η ATE Ασφαλιστική αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 από την Τράπεζα Πειραιώς ως μέρος της εξαγοράς της «υγιούς» ΑΤΕbank. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική κατέχει την 5η θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά στους κλάδους κατά Ζημιών, παρέχοντας παράλληλα και ασφαλιστικά προϊόντα Ζωής και Υγείας στους πελάτες της. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Εταιρείας διαμορφώθηκε στα €170 εκατ. το 2013, εκ των οποίων €130 εκατ. αντιστοιχούσαν στις ασφάλειες των κλάδων κατά Ζημιών.

Η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής αποτελεί μέρος του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την αποεπένδυση από συγκεκριμένες μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες.

Ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, CEO της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: «Σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της στρατηγικής της για σταδιακή αποχώρηση από μη τραπεζικές δραστηριότητες, ανακατανέμοντας πόρους και εστιάζοντας στον πυρήνα των τραπεζικών εργασιών της. Η ισχυρή φήμη και παρουσία της ERGO, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων στον τομέα του bancassurance διασφαλίζει τις καλύτερες προοπτικές για την ΑΤΕ Ασφαλιστική, τους εργαζομένους και τους πελάτες της.»

Ο Dr. Jochen Messemer, μέλος του Συμβουλίου ∆ιοίκησης της ERGO Insurance Group δήλωσε: «Η συναλλαγή πρόκειται να αποτελέσει τη βάση για τη συνέχιση της μακροχρόνιας σχέσης μας με την Τράπεζα Πειραιώςh. Ο τομέας bancassurance είναι σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά κανάλια πωλήσεων της ERGO Hellas – συνεισφέροντας πάνω από το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων της.»

Ergo: Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος ζημιών στην Ελλάδα μετά το deal

Ο Ασφαλιστικός Όμιλος ERGO ενισχύει σημαντικά την παρουσία του στην Ελλάδα με την εξαγορά του 100% των μετοχών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και κατακτά έτσι την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά ασφαλίσεων Ζημιών. Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 90,1 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές για τη μεταβολή της καθαρής θέσης μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Όπως αναφέρει ο όμιλος ERGO σε σχετική ανακοίνωση, πιστεύει ακράδαντα στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στις αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας τα τελευταία χρόνια και οι δραστηριότητές του στην Ελλάδα αποτελούν αναπόσπαστο και στρατηγικά σημαντικό τμήμα των διεθνών δραστηριοτήτων του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δρ. Jochen Messemer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ERGO δήλωσε: “Η Ελλάδα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες έχει χαμηλή ασφαλιστική διείσδυση και βλέπουμε ευκαιρίες ανάπτυξης, κυρίως στις ασφαλίσεις Ζημιών”.

Η ERGO Ελλάδας κατέγραψε το 2013 έσοδα από ασφάλιστρα 135 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν σχεδόν αποκλειστικά τις ασφαλίσεις Ζημιών και κατέλαβε την 4η θέση στην κατάταξη εγγεγραμμένων ασφαλίστρων εταιριών ασφαλίσεων Ζημιών. Παράλληλα, επί σειρά ετών διατηρεί υψηλή κερδοφορία και αυξάνει σταθερά το μερίδιό της στην αγορά.

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική ιδρύθηκε το 1980 και εστιάζει στις ασφαλίσεις Ζημιών, ενώ προσφέρει ταυτόχρονα και προγράμματα ασφαλίσεων Ζωής. Η εταιρία το 2013 κατέγραψε έσοδα από ασφάλιστρα 170 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 130 εκατ. προήλθαν από τις ασφαλίσεις Ζημιών. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική κατέχει την 5η θέση σε παραγωγή ασφαλίστρων στην κατάταξη των εταιριών ασφαλίσεων Ζημιών και την 11η στις ασφαλίσεις Ζωής.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς και σύμφωνα με τα παραγωγικά στοιχεία του έτους 2013, η ERGO θα είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος Ζημιών στη χώρα μας και προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, CEO της ERGO Ελλάδας, ανέφερε: “Η στρατηγική μας είναι να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω την ηγετική θέση μας στην αγορά, την κερδοφορία μας και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας των υπηρεσιών μας προς τους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες μας. Η στρατηγική μας αυτή και η πελατοκεντρική φιλοσοφία που μας χαρακτηρίζει, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα ότι η ERGO θα είναι ένας πολύτιμος εταίρος των ασφαλισμένων και των συνεργατών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και της ERGO Ελλάδας και ένας αξιόπιστος εργοδότης για το προσωπικό τους”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νεαρός γνωστής οικογένειας αυτοκτόνησε από τον 7ο όροφο του «Σταύρος Νιάρχος»

ΠΡΑΤΤΩ: «Η χώρα χρειάζεται Κώδικα Διάσωσης και όχι πτωχευτικό κώδικα»

Φήμες για χτύπημα χάκερς στην Eurobank – Τι απαντάει η τράπεζα

Γερμανός οικονομολόγος αποκαλύπτει τι θα συμβεί στη χώρα λόγω της πανδημίας

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε 18 τράπεζες του Ιράν

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr