Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΕΠΑ: Έκπτωση 15% στους καταναλωτές φυσικού αερίου λόγω ανόδου τιμών

ΔΕΠΑ: Έκπτωση 15% στους καταναλωτές φυσικού αερίου λόγω ανόδου τιμών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα αίτια της ενεργειακής κρίσης ανέλυσε από το βήμα του 4ου Athens Investment Forum ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ . Κωνσταντίνος Ξιφαράς υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σημερινές προκλήσεις, χάρη στον στρατηγικό σχεδιασμό που ακολουθεί από το 2019.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι σήμερα ισχυρή, στιβαρή και σε θέση να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, στηρίζοντας την κοινωνία.

Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε όπως τόνισε ο κ. Ξιφαράς, μπόρεσε εν μέσω της παρούσας πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης να επωμιστεί το οικονομικό βάρος μιας έκπτωσης της τάξης του 15% προς τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Η εταιρεία ακόμη, είναι σε θέση να εγγυηθεί, με τις συμφωνίες που έχει συνάψει, την επάρκεια τροφοδοσίας της χώρας με ενέργεια και να στηρίξει την εθνική οικονομία στην πορεία ανάκαμψής της σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.

«Η εκτίμηση που επικρατεί είναι ότι οι τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας θα υποχωρήσουν σημαντικά την Άνοιξη του 2022.

»Παρότι, όπως φαίνεται, πρόκειται για μια παροδική κρίση, οι επιπτώσεις της σήμερα είναι εμφανείς.

»Οπότε, η ανάγκη να δοθούν λύσεις καθίσταται επιτακτική και η ΔΕΠΑ Εμπορίας, χάρη στις καίριες κινήσεις αλλά και το στρατηγικό σχεδιασμό που έχει υιοθετήσει από το 2019, ήταν σε θέση να ανταποκριθεί άμεσα» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, που διευκρίνισε ότι από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα διοίκηση, «η στόχευσή μας ήταν ξεκάθαρη: να στηρίξουμε τους κλιματικούς στόχους της χώρας, να συμβάλουμε καθοριστικά στην τροποποίηση του ενεργειακού μίγματος και να διασφαλίσουμε την επάρκεια εφοδιασμού της Ελλάδας σήμερα και στο μέλλον».

Το συμπέρασμα που εξάγεται από την παρούσα κρίση, τόνισε ο κ. Ξιφαράς, είναι ότι «η πράσινη μετάβαση που οραματιζόμαστε απαιτεί μια ολιστική αντιμετώπιση, που αφορά τόσο τη ζήτηση όσο και την προσφορά ενέργειας και εστιάζει ταυτόχρονα στο παρόν και το μέλλον».

Για αυτό η ΔΕΠΑ Εμπορίας θέτει τις βάσεις για μια βιώσιμη οικονομικά πορεία προς την πράσινη ενέργεια, επενδύοντας στο φυσικό αέριο που είναι το καύσιμο-γέφυρα, αλλά και σε καινοτόμες λύσεις και νέες τεχνολογίες.

«Οι υποδομές φυσικού αερίου, στις οποίες επενδύουμε, θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στον δρόμο προς την απανθρακοποίηση, καθώς μπορούν να αξιοποιηθούν αργότερα και για νέες μορφές ενέργειας, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο» υπογράμμισε ο κ. Ξιφαράς, που υπενθύμισε ότι η ΔΕΠΑ Εμπορίας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των τεχνολογιών υδρογόνου με το έργο White Dragon, ενώ έχει εισέλθει δυναμικά στις ΑΠΕ με ένα πράσινο χαρτοφυλάκιο άνω των 200 MW.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr