ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Τράπεζα, Τράπεζες,

















































Λάβρος ο Καραμανλής για τουρκολυβικό, ελληνοτουρκικά και την όξυνση των ανισοτήτων
Εκλογές στη Σερβία: Ο Βούτσιτς παραδέχθηκε την ήττα του από τη «λίστα των φοιτητών»
Ο ελληνικοί Patriot παραμένουν στη Σ. Αραβία - Συνάντηση Μητσοτάκη και Πρίγκιπα Διαδόχου
Τραγωδία στον Πειραιά: Τρεις οι νεκροί, μέλη της ίδιας οικογένειας, από την πτώση οχήματος στο λιμάνι
Ντόναλντ Τραμπ: «Τζιχαντιστής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας» ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη Γερουσία Ελ-Σαγέντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος επιτυγχάνει 2 δισ. ευρώ κεφαλαιακό πλεόνασμα όπως προκύπτει από το “Δυσμενές Δυναμικό Σενάριο” του stress test και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα πρόσθετα κεφάλαια που προκύπτουν από το νόμο για τον αναβαλλόμενο φόρο. Συνεπώς δεν απαιτείται καμία περαιτέρω κίνηση κεφαλαιακής ενίσχυσης».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Εθνική Τράπεζα μετά τη δημοσιοποίηση των τεστ αντοχής που διεξήγαγε η ΕΚΤ για τα ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα και συμπληρώνει ότι «συνεπείς με τις οδηγίες της ΕΚΤ, η ΕΤΕ θα υποβάλλει ως σχέδιο ενίσχυσης κεφαλαίων το ως άνω εγκριθέν Δυσμενές Δυναμικό Σενάριο το οποίο καταλήγει σε πλεόνασμα κεφαλαίων 2 δισ. ευρώ και δεν απαιτείται καμία επιπλέον κίνηση κεφαλαιακής ενίσχυσης».
«Όλα τα προαναφερθέντα μεγέθη δεν λαμβάνουν υπόψη τα πρόσθετα εποπτικά κεφάλαια που θα αναγνωριστούν ως αποτέλεσμα του νόμου περί αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων που ψηφίστηκε στις 16 Οκτωβρίου 2014, ύψους 0,7 – 1,2 δισ. ευρώ (110 – 220 μ.β.)».
«Για το μέλλον η ΕΤΕ εστιάζει στην εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης, τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και την υποστήριξη της πελατειακής της βάσης στην ευρύτερη περιοχή που δραστηριοποιείται», τονίζει η Εθνική Τράπεζα.






















































