Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΕΗ: Επενδύσεις 190 εκατ. ευρώ σε Ρόδο και μη διασυνδεδεμένα νησιά

ΔΕΗ: Επενδύσεις 190 εκατ. ευρώ σε Ρόδο και μη διασυνδεδεμένα  νησιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπεγράφη η πρώτη δανειακή σύμβαση ύψους 80 εκατ. ευρώ μεταξύ ΔΕΗ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μέρους συνολικής εγκεκριμένης γραμμής χρηματοδότησης ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις σε νέα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, κατά την περίοδο 2014-2019.

Τα νέα έργα θα πραγματοποιηθούν σε δεκαεπτά Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής σε μη διασυνδεδεμένα νησιά και συγκεκριμένα σε Σαντορίνη, Λέσβο, Σάμο, Κάλυμνο, Σέριφο, Κύθνο, Λήμνο, Σκύρο, Κω, Κάρπαθο, Ικαρία, Αστυπάλαια, Οθωνούς, Ερεικούσες, Δονούσα, Μεγίστη και Ανάφη, μέσω της αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών.

Στόχος είναι η αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος, για την ασφάλεια εφοδιασμού, την αξιόπιστη αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών των νησιών αυτών σε μακροχρόνιο ορίζοντα, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών ενέργειας, αλλά και την αντικατάσταση των υφιστάμενων μονάδων παλαιάς τεχνολογίας με νέες μονάδες, φιλικές προς το περιβάλλον.

Μεταξύ των σημαντικότερων έργων του στρατηγικού σχεδιασμού της ΔΕΗ για την νησιωτική χώρα και ο νέος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Ρόδο. Η κατασκευή του νέου σταθμού καθαρής ισχύος 115 MW είναι επιβεβλημένη, με δεδομένο το ρυθμό ανάπτυξης της περιοχής, λόγω του αυξανόμενου τουρισμού, διασφαλίζοντας το μακροχρόνιο ενεργειακό εφοδιασμό του νησιού, επιτυγχάνοντας παράλληλα υψηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις. Η κατασκευή της μονάδας έχει ήδη ξεκινήσει και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να λειτουργήσει από το Μάιο του 2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύμη: Κάτοικος βρήκε στη θάλασσα τσάντα με 2,5 εκατ. δολάρια

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: Πολιτικοποιείτε ένα περιβαλλοντικό θέμα – Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: Αυτός είναι ο 29χρονος Υποσμηναγός που κατάφερε να σωθεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr