Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατηγορίες για «καταπίεση» και καψώνια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κατηγορίες για «καταπίεση» και καψώνια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σειρά μαρτυριών για καταπίεση και παρενόχληση του εξαφανισθέντα 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη από ομάδα συμφοιτητών του, κυρίως κρητικής καταγωγής, φέρεται να περιλαμβάνει το πόρισμα της ΕΔΕ των τριών ελεγκτών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συντάχθηκε την Παρασκευή και θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες. Στην ίδια ομάδα σπουδαστών αποδίδονται και άλλα παραπτώματα που έμειναν σχεδόν όλα ατιμώρητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η διοικητική έρευνα ξεκίνησε από το 2011 όπου υπήρχαν σχετικά κρούσματα επιθετικών συμπεριφορών από άλλες ομάδες σπουδαστών που θεωρούντο όμως περιορισμένης κλίμακας. Ωστόσο συγκεντρώθηκε σειρά μαρτυριών από σπουδαστές για κακή συμπεριφορά, τα τελευταία χρόνια, της συγκεκριμένης ομάδας φοιτητών που «στόχευαν» συχνά τον 20χρονο φοιτητή. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα αφορά και έναν σπουδαστή κρητικής καταγωγής που έχει αποφοιτήσει και τώρα υπηρετεί την θητεία του σε στρατόπεδο των Ιωαννίνων.

Στην έρευνα υπήρξαν αναφορές για παρεμβάσεις βουλευτών, χωρίς -όπως υποστηρίζουν τουλάχιστον στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης- να εξειδικευθούν. Ερευνητές της υπόθεσης συμπλήρωναν ότι η πολυήμερη ΕΔΕ δεν ανέδειξε κάποιο στοιχείο για το τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής τις τελευταίες ώρες, πριν την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή.

Ωστόσο συμπληρώνουν ότι από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία που μπορεί να υποβοηθήσουν την έρευνα για την πλήρη ανάλυση του περιστατικού. Από την ΕΔΕ αναμένεται να καταλογισθούν ευθύνες σε διευθυντικά στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής για πλημμελή έλεγχο των σπουδαστών.

Όσον αφορά τις έρευνες για την αναζήτηση του 20χρονου, όπου συμμετέχουν οι ιδιωτικοί αστυνομικοί Γιώργος Τσούκαλης και Φώντας Βρόσγος, την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει παρόν στην ηπειρωτική πόλη ομάδα δυτών από την Αχαΐα που έχει εξειδίκευση στις έρευνες σε θάλασσες και λίμνες με «μηδενική ορατότητα» κι η οποία προσφάτως είχε ασχοληθεί με την αναζήτηση αγνοούμενων που είχαν χαθεί σε αρδευτικά κανάλια της Ηλείας.

Οι δύτες θα ερευνήσουν την λίμνη Ιωαννίνων όπου μετά από βροχοπτώσεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι «τα νερά θα φουσκώσουν και έτσι θα βοηθηθεί η έρευνα τους». Επιπλέον έχει αρχίσει νέος κύκλος ερευνών από την ΕΛ.ΑΣ που έρευνα κι άλλα ενδεχόμενα για τον λόγο και τρόπο εξαφάνισης του 20χρονου. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι στις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ αποστρατεύθηκαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ηπείρου που είχαν κρίσιμο ρόλο στις έρευνες.

Στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε την Παρασκευή την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε ο εξαφανισμένος 20χρονος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) που διατάχθηκε στη σχολή βρίσκεται στα χέρια του προέδρου του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα» και τη Δευτέρα το πρωί θα παρουσιαστεί στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του.

Στη συνέχεια το πόρισμα της ΕΔΕ θα κατατεθεί στις δικαστικές αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Αγρότες «εισέβαλαν» στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για να δουν τον Αυγενάκη

Κασσελάκης: Οι «11» σχεδίασαν τη διάσπαση του κόμματος μας από το ίδιο το βράδυ της εκλογής μου

Κόκκαλης και Σαρακιώτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Άρειο Πάγο κατά Αυγενάκη και Αγοραστού

Επίτροπος Γεωργίας: «Απαιτούνται τεράστια ποσά για επανόρθωση στη Θεσσαλία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr