Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

46χρονη υπάλληλος στο Δρομοκαΐτειο άφησε ελεύθερη τη Βίκυ Σταμάτη

46χρονη υπάλληλος στο Δρομοκαΐτειο άφησε ελεύθερη τη Βίκυ Σταμάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεκαθαρίστηκαν οι συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα το βράδυ του Σαββάτου από την Ασφάλεια Αττικής.

Για παροχή βοήθειας στην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου κατηγορείται μια 46χρονη γυναίκα, η οποία εργαζόταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με την απόδραση, προσήχθη σήμερα, στην Ασφάλεια, η 46χρονη προκειμένου να εξετασθεί.

Η γυναίκα εξεταζόμενη ομολόγησε ότι παρείχε συνδρομή στην Βίκυ Σταμάτη, προκειμένου αυτή να καταφέρει να αποδράσει.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, επειδή την λυπήθηκε γιατί ήταν σε κακή κατάσταση, πριν από τρεις μήνες της παρέδωσε το κλειδί του λουκέτου της μπαλκονόπορτας του θαλάμου όπου νοσηλευόταν, απ’ όπου και έφυγε.

Στην συνέχεια η 46χρονη την παρέλαβε με το αυτοκίνητο της και την μετέφερε στο σπίτι του φίλου της κόρης της, όπου την παρουσίασε ως μια φίλη της που είχε προβλήματα και την φιλοξένησαν.

Σε βάρος του νεαρού ζευγαριού δεν προκύπτουν στοιχεία για ανάμειξη στην υπόθεση, καθώς όλοι λένε πως δεν γνώριζαν ποια ήταν η φιλοξενούμενη.

Τελικά η Βίκυ Σταμάτη δεν άντεξε και τηλεφώνησε στον συνήγορό της, μέσω του οποίου έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο που βρισκόταν και την παρέλαβαν, για να γυρίσει τελικά πάλι στο Δρομοκαΐτειο.

Μετά την εξέταση της η 46χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με την απόδραση, την 1-4-2015, ημεδαπής από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαϊτειο», προσήχθη σήμερα (4-4-2015), στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής 46χρονη ημεδαπή προκειμένου να εξετασθεί .

Ο 46χρονη εξεταζόμενη ομολόγησε ότι παρείχε συνδρομή στην προαναφερόμενη ημεδαπή προκειμένου αυτή να καταφέρει να αποδράσει.

Συγκεκριμένα, της παρέδωσε κλειδί καίριας θύρας του Νοσοκομείου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έξοδός της από αυτό και παράλληλα διευκόλυνε τη διαφυγή της μεταφέροντάς την με όχημα της και παρέχοντάς της κατάλυμα.

Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δρομοκαΐτειο: Νοσηλευόμενος κι ο πατέρας του «τσάκισαν στο ξύλο» δύο νοσηλευτές

Νοσοκομειακοί γιατροί: Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν ψυχικά ασθενή στο Δρομοκαΐτειο

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η διαθήκη του – Ηχητικό ντοκουμέντο μετά την αποφυλάκισή του

Εξαδέλφη Τσοχατζόπουλου: «Η Βίκυ Σταμάτη τον έδενε και τον κακομεταχειριζόταν»

Καταγγελία για γιατρό που μοίραζε πλαστά πιστοποιητικά νόσησης στο Δρομοκαΐτειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr