Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο μήνυμα έστειλε ο Σαββόπουλος λίγο πριν δολοφονηθεί

Ποιο μήνυμα έστειλε ο Σαββόπουλος λίγο πριν δολοφονηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η οικιακή βοηθός, η οποία για καλή της τύχη δεν βρισκόταν μέσα στο σπίτι της οικογένειας του Σάββα Σαββόπουλου όταν έγινε το άγριο φονικό, αποκαλύπτει νέα δεδομένα για την ημέρα που τα τρία μέλη της οικογένειας δολοφονήθηκαν, μαζί με την άλλη οικονόμο της οικείας.

Η Νελίτζα Γκιτέρεζ δούλευε για την οικογένεια Σαββόπουλου τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά δεν ήταν στην οικία της οικογένειας την Πέμπτη 14 Μαΐου, την ημέρα που βρέθηκαν νεκρά τα μέλη της οικογένειας μέσα στο σπίτι που έπιασε φωτιά.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι εκείνη την ημέρα» δηλώνει συγκλονισμένη η οικονόμος η οποία έλαβε μήνυμα στον τηλεφωνητή της την Τετάρτη 13 Μαΐου (μία ημέρα πριν από την τραγωδία) από τον ίδιο τον Σάββα Σαββόπουλο, ο οποίος της έλεγε να μην πάει στην έπαυλη. Ο λόγος ήταν πως η Έιμι ήταν άρρωστη στο κρεβάτι και πως η άλλη οικιακή βοηθός της οικογένειας η Φιγκοέρα θα έμενε μαζί της.

H Νελίτζα Γκιτέρεζ σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, είπε ότι θεωρεί ότι οι ύποπτοι έσπασαν την πόρτα και ήταν μέσα μία μέρα νωρίτερα από την ημέρα της πυρκαγιάς. Είπε ότι έλαβε κάποια παράξενα μηνύματα εκείνη τη μέρα από τους Σάββα και Έμι Σαββόπουλου.

Η Γκιτέρεζ εργαζόταν 20 χρόνια για την οικογένεια και πήγαινε εκεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, και μερικές φορές και τις Τετάρτες,. Η Βεραλίσια Φιγκοέρα ήταν φίλη της και ήταν σε μόνιμη επαφή μαζί της. Είπε ότι βοήθησε η ίδια τη Φιγκοέρα να πάρει τη δουλειά στην οικογένεια Σαββόπουλου περίπου πέντε χρόνια πριν.

«Η Βεραλίσια ήταν πάντα χαρούμενη» δήλωσε ο Γκιτέρεζ.«Ήταν πολύ υπεύθυνη και νοιαζόταν πραγματικά για τη δουλειά της».

Περιέγραψε την οικογένεια Σαββόπουλου ως ευτυχισμένη. Η Εμι ήταν μια πολύ δραστήρια, στοργική μητέρα που απολάμβανε το δείπνο, το μαγείρεμα για την οικογένεια και πάντα έβαζε τα παιδιά της πάνω απ’ όλα. Ο Σάββας ήταν ένας καλός, κοινωνικός άνθρωπος και ο Φίλιππος ένα πολύ ώριμο και χαρούμενο μικρό αγόρι.

Η Γκιτέρεζ είπε ότι τελευταία φορά που μίλησε με τη Φιγκοέρα ήταν το βράδυ της Τρίτης 12 Μαΐου – δύο ημέρες πριν από την πυρκαγιά. Η ίδια της είπε ότι θα δούλευε μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι.

Την Τετάρτη, 13 Μαΐου, η Γκιτέρες πήγε με τον Σάββα Σαββόπουλο στο νέο του στούντιο για τις πολεμικές τέχνες για να τον βοηθήσει να οργανώσουν τα εγκαίνια. Μετά αυτός έφυγε εσπευσμένα. Εκείνη θα πήγαινε την επόμενη μέρα στο σπίτι για εργασία.

‘Ομως γύρω στις 9.30 το βράδυ, ο Σαββόπουλος άφησε στην Γκιτέρεζ ένα φωνητικό μήνυμα, λέγοντας ότι η Φιγκοέρα θα έμενε όλη τη νύχτα και ότι δε θα χρειαζόταν να πάει στη βάρδιά της, την επομένη μέρα.

«Δεν ήταν φυσιολογικό να διανυκτερεύσει η Βέρα, δεν μέναμε στο σπίτι το βράδυ ποτέ», δήλωσε ο Γκουτιέρες.«Και ο κύριος Σαββόπουλος ακουγόταν περίεργος στο μήνυμα».

Κάλεσε την Πέμπτη νωρίς δύο φορές. Αλλά κάθε φορά έβγαινε τηλεφωνητής. Στη συνέχεια, γύρω στις 09.56 π.μ. πήρε ένα μήνυμα κειμένου από την Εμι το οποίο έλεγε «Γεια σου, δεν χρειάζεται να έρθεις σήμερα».

Με βάση αυτά τα δεδομένα η Γκιτέρεζ πιστεύει ότι οι δολοφόνοι ήταν ήδη στο σπίτι από την Τετάρτη πριν τις 6μμ και δεν άφησαν τη Φιγκοέρα να φύγει στις 3 μ.μ. όπως έκανε συνήθως.

Η Γκιτέρεζ δημιούργησε στη μνήμη της φίλης της σελίδα GoFundMe για λογαριασμό της. Τα χρήματα που θα μαζευτούν από τον φιλανθρωπικό σκοπό θα δοθούν στον σύζυγό της Φιγκοέρα ως οικονομική υποστήριξη για την κηδεία της στη γεννέτειρα της το Ελ Σαλβαδόρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr