Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεθοδεύεται «κουκούλωμα» του Noor1 με τους δύο τόνους ηρωίνης;

Μεθοδεύεται «κουκούλωμα» του Noor1 με τους δύο τόνους ηρωίνης;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη των 33 κατηγορουμένων, μελών και εγκεφάλων, της εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε με το πλοίο «Noor One» στην Ελευσίνα, και μετά σε αποθήκη και βίλα σε Κορωπί και Φιλοθέη, το φορτίο των 2 τόνων ηρωίνης, άρχισαν ξανά να πυκνώνουν τα σύννεφα, αυτή τη φορά στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Ξαφνικά προχθές παραιτήθηκε, δηλώνοντας κώλυμα, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την υπόθεση.

Η αιφνιδιαστική απόφαση προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη που ζητάει από τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου να διερευνήσει αν υφίστανται οι λόγοι υγείας που επικαλείται η δικαστική λειτουργός, η οποία πριν από μερικούς μήνες προήδρευε και στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης «νονών της νύχτας».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον επιθεωρητή φάκελο με τα δημοσιεύματα που αφήνουν υπόνοιες για τη βασιμότητα του κωλύματος της προέδρου της έδρας.

Τι πέτυχαν

Δεν έφτανε όμως αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν χθες στην «Εφ.Συν.», ξηλώθηκε στην κυριολεξία από τη δεύτερη μεγάλη δικογραφία που αφορά ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, η οποία έχει συσχετιστεί με την υπόθεση του «Noor One», η ομάδα των λιμενικών που την είχε αναλάβει και είχε διεκπεραιώσει με επιτυχία και την πρώτη υπόθεση.

Πρόκειται για την ομάδα που είχε πείσει το «βαθύ λαρύγγι» να μιλήσει και να «δώσει» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Λόγω της επιτυχίας τους στην υπόθεση «Noor One» τους είχαν αναθέσει και την άλλη υπόθεση της δεύτερης μεγάλης δικογραφίας (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) που ήδη έχει συσχετιστεί από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς.

Χθες όμως, οι τρεις λιμενικοί της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά (του επικεφαλής της έρευνας) μετατέθηκαν αιφνιδίως.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος, για άγνωστους λόγους, φέρεται να αντικατέστησε ξαφνικά τα ικανά στελέχη της, με αιτιολογία τη λήξη του χρόνου θητείας τους.

Μέχρι την ώρα αυτή, δεν γνωρίζουμε αν ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας είναι ενήμερος αυτών των ενεργειών, που -αν μη τι άλλο- στερούνται λογικής ερμηνείας.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που διεξήγαγαν τις έρευνες για το φονικό φορτίο και έφεραν σε πέρας όλη την επιχείρηση, απέδειξαν τις ικανότητές τους και δεν είναι λογικό να τους αφαιρείται ξαφνικά η υπόθεση που διερευνούν.

Μάλιστα, η δεύτερη αυτή δικογραφία, ούτως ή άλλως, έχει συσχετιστεί χάρη και στην απόφαση της ανακρίτριας Μαρίας Σκάρπου, όπως και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά που ενέταξε τις συνομιλίες του πορίσματος της δικογραφίας αυτής στην υπόθεση του πλοίου, με αποτέλεσμα αρκετά από τα σκοτεινά σημεία και τον ρόλο συγκεκριμένων προσώπων να ξεκαθαρίζουν.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης, οι αρχές των ΗΠΑ φέρεται να δήλωσαν εντυπωσιασμένες «για τους ακριβοπληρωμένους δικηγόρους που σπεύδουν να αναλάβουν την υπεράσπιση των κατηγορουμένων».

Το χρονικό

Θυμίζουμε ότι στις 22/6/2014, έπειτα από εξάμηνη παρακολούθηση, εντοπίστηκαν οι δύο τόνοι ηρωίνης που είχαν μεταφερθεί με νταλίκες από το δεξαμενόπλοιο «Noor One» (που παρέμενε αγκυροβολημένο από τις 7 Ιουνίου) στα ανοιχτά της Ελευσίνας, σε αποθήκη και βίλα στο Κορωπί και στη Φιλοθέη.

Στην αποκάλυψη βήμα βήμα της αλυσίδας του εγκληματικού καρτέλ συνέβαλαν καθοριστικά οι συγκεκριμένοι λιμενικοί, οι οποίοι χάρη στην εξαντλητική και προσεκτική τους έρευνα μπόρεσαν και βρήκαν όλα τα νήματα ανάμεσα στα μέλη και τους αρχηγούς της οργάνωσης και έδεσαν την υπόθεση.

Ειδικά, δε, από τη στιγμή που συσχετίστηκε η ογκώδης αυτή δικογραφία με τηλεφωνικές συνομιλίες που αφορούσαν τη δικογραφία της άλλης μεγάλης υπόθεσης (ξέπλυμα μαύρου χρήματος που τώρα τους αφαιρείται), οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη και την προφυλάκιση, ως εγκεφάλου, του επιχειρηματία Αιμ. Κοτσώνη.

Οι απομαγνητοφωνημένες από τον «κοριό» της ΕΥΠ τηλεφωνικές συνομιλίες παρουσιάστηκαν αρχικά στην εφημερίδα «Εθνος», στην εκπομπή του Κ. Θωμαΐδη «Η δίκη στον ΣΚΑΪ» και στην «Εφ.Συν.» και ξεκαθάρισαν τότε οι σημαντικές ουρές των δύο υποθέσεων, αν και τα περισσότερα ΜΜΕ έσπευσαν για… άγνωστο λόγο να τις υποβαθμίσουν.

Μάλιστα τότε και λίγο μετά τα δημοσιεύματα και την προβολή των συνομιλιών, ένας από τους προφυλακισμένους αλλοδαπούς κατηγορουμένους, που είχε δηλώσει φόβο για τη ζωή του, πέθανε… ξαφνικά από άγνωστη αιτία, αφήνοντας κι άλλα αναπάντητα ερωτήματα. Αναμένονται με ενδιαφέρον τόσο το πόρισμα για την ξαφνική παραίτηση της προέδρου όσο και οι απαντήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Λιμενικού για την ξαφνική αντικατάσταση των λιμενικών που είχαν αναλάβει και τη δεύτερη μεγάλη δικογραφία.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Ηθοποιός από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μέλος σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

Εντοπίστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε 4 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Μια σύλληψη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr