Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας είχε πορνογραφικό υλικό με παιδιά και ζώα

Έλληνας είχε πορνογραφικό υλικό με παιδιά και ζώα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται ένας 36χρονος και ένας 21χρονος για κατοχή και διακίνηση σκληρού πορνογραφικού υλικού.

Κλιμάκιο αστυνομικών πήγε στο σπίτι του 36χρονου και από τον έλεγχο στα ψηφιακά αρχεία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία με σκληρότατο οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας έως 6 ετών περίπου, σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, καθώς επίσης και σε σεξουαλικές πράξεις με ζώα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Στη δεύτερη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που εδρεύει στις Η.Π.Α., ότι χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα κατέχουν και διαμοιράζουν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Άμεσα διεξήχθη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και ταυτοποιήθηκε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στον 21χρονο.

Σε έρευνα που έγινε χθες στην οικία του 21χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 σκληροί δίσκοι (δύο εσωτερικοί και ένας εξωτερικός), καθώς και ένα USB.

Βρέθηκαν 50.000 χιλιάδες αρχεία με σκληρό οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες – βίντεο) παιδικής πορνογραφίας, που αναπαριστούσαν σεξουαλικές πράξεις ανηλίκων κάτω των 15 ετών, είτε με άλλους ανήλικους είτε με ενήλικους.

Επιπλέον βρέθηκε εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου ο 21χρονος είχε πρόσφορο προς θέαση υλικό πορνογραφίας ανηλίκων προς χρήστες συγκεκριμένης ιστοσελίδας και το οποίο του παρείχε τη δυνατότητα να κρατάει είτε στιγμιαίες απεικονίσεις (print screens) είτε βίντεο από τους τυχαίους χρήστες, που συνδέονταν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr