Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τους 13 ταραξίες στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τους 13 ταραξίες στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πολυτεχνείο,

Κατηγορίες για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα απήγγειλε ο εισαγγελέας στους 13 συλληφθέντες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο, μετά την πορεία της 17ης Νοέμβρη.

Η δίωξη που ασκήθηκε στους 13, μεταξύ των οποίων 5 αλλοδαποί και 3 ανήλικοι, αφορούν τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος της έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και κίνδυνος σε ξένα πράγματα και της προμήθειας και κατασκευής εκρηκτικών βομβών με σκοπό την χρήση τους, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Οι κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που περιλαμβάνονται στην δικογραφία αφορούν αδικήματα όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, για τις ζημιές στο Πολυτεχνείο, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, παρακώλυση συγκοινωνιών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση κροτίδων και φωτοβολίδων.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες πλην ενός, αρνούνται ότι σχετίζονται με τα επεισόδια. Ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να παραδέχθηκε πως συμμετείχε σε επεισόδια και να έχει ζητήσει συγγνώμη.

Μία από τους ανήλικους κατηγορούμενους υποστηρίζει πως συνελήφθη γιατί βρέθηκε απλώς στην ευρύτερη περιοχή, ενώ από τους πέντε αλλοδαπούς οι τρεις είναι Σύριοι που έχουν από το καλοκαίρι δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας. Οι τρεις πρόσφυγες δηλώνουν ότι συνελήφθησαν όντας διερχόμενοι από το σημείο με σκοπό να φτάσουν σε σχολείο που πηγαίνουν στην οδό Αχαρνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ξέσπασε ο ακροδεξιός οχετός κατά του Νίκου Δένδια – Αναίσχυντοι πατριδοκάπηλοι «ψέκες»

Ελευθεροτεκτονισμός: Ο ΑΑΣΤ (Σκωτικός Τύπος) κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο (φωτο)

17 Νοεμβρίου 2023: Επί ποδός 5.500 αστυνομικοί, ντρόουν, «Αίαντες», ΕΚΑΜ

Κλείνουν σταθμοί του Μετρό – Μεταβολές δρομολογίων ΜΜΜ λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου

17 Νοεμβρίου: Στις 14.00 κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr