Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δολοφονία Αμοιρίδη: Τον σκότωσαν για να ζήσουν τον έρωτά τους με τα λεφτά του (φωτο+βίντεο)

Δολοφονία Αμοιρίδη: Τον σκότωσαν για να ζήσουν τον έρωτά τους με τα λεφτά του (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Toν έβγαλαν από τη μέση για να ζήσουν τον έρωτά τους με τα λεφτά του”. Αυτό ήταν το συμπέρασμα των Βραζιλιάνων αστυνομικών από την πρώτη στιγμή για το τι κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη.

Δολοφονία που σχεδίασε η 40χρονη σύζυγός του Φρανσουάζ και εκτέλεσε ο 29χρονος αστυνομικός εραστής της με τη βοήθεια συγγενή του.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για έγκλημα πάθους, ενώ οι πληροφορίες που διέρρεαν έλεγαν ότι η 40χρονη Βραζιλιάνα ήθελε να βγάλει από τη μέση τον σύζυγό της ώστε με τα χρήματά του να μπορέσει να ζήσει ανενόχλητη τον έρωτά της με τον αστυνομικό.

Τελικά όπως φαίνεται η 40χρονη δεν κατάφερε να οργανώσει το τέλειο έγκλημα παρά το γεγονός ότι από τη στιγμή της κράτησής της για το φόνο του Κυριάκου Αμοιρίδη έδειχνε σίγουρη πως θα τη γλιτώσει.

Όπως αναφέρει μάλιστα δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται στη Βραζιλία και συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές αναζητούν στοιχεία για πιθανή ασφάλεια ζωής, πρόσφατη διαθήκη και οικονομικά στοιχεία του άτυχου Αμοιρίδη.

«Ερευνούμε τι θα κέδιζε η σύζυγος του πρέσβη από τη δολοφονία του» λένε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις φυλακές του Μπανγκού η «παθιασμένη» Φρανσουάζ

Το τεράστιο κτηριακό συγκρότημα φυλακών στο προάστιο Μπανγκού του Ρίο Ντε Τζανέιρο, δεν έχει τίποτε το ειδυλλιακό.

Θεωρείται μια από τις πλέον σκληρές φυλακές της Βραζιλίας και σε μια από τις εννέα πτέρυγές του, αυτή που είναι μόνο για γυναίκες, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, βιώνει πλέον εδώ και λίγα 24ωρα τη ζωή μιας κρατούμενης.

Μια ζωή, τελείως διαφορετική από αυτήν που είχε συνηθίσει δίπλα στον άτυχο Έλληνα πρεσβευτή Κυριάκο Αμοιρίδη, τον οποίο φέρεται να δολοφόνησε μαζί με τον αστυνομικό εραστή της και τον ανιψιό του τελευταίου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η Φρανσουάζ Αμοιρίδη βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, ευρισκόμενη σε ένα κελί μαζί με άλλες τροφίμους.

Οι συγκεκριμένες φυλακές φιλοξενούν διπλάσιο αριθμό κρατουμένων από αυτόν που προβλέπεται, κάτι σύνηθες για τη Βραζιλία που είναι τέταρτη χώρα στον κόσμο σε ό,τι αφορά των αριθμό των φυλακισμένων.

Μόνο η μητέρα της στέκεται ουσιαστικά δίπλα της αυτή τη στιγμή, συγκλονισμένη όμως και αυτή από την αποτρόπαια πράξη που φέρεται να σχεδίασε η κόρη της μαζί με τον εραστή της.

Ίσως να μην έχει συνειδητοποιήσει ούτε αυτή, ότι το ερωτικό πάθος είναι ικανό να «γεννήσει» τα πιο στυγερά εγκλήματα, όπως τη δολοφονία του άτυχου Αμοιρίδη μέσα στο σπίτι του.

Εκεί όπου το πάθος της Φρανσουάζ για τον 29χρονο αστυνομικό Σέρτζιο, εκτονωνόταν ακόμη και όταν ο Έλληνας πρεσβευτής κοιμόταν.

Ήταν αυτός που την έκανε να ξεχάσει τα πάντα. Την κοινωνική της θέση, το παιδί της, την πολυτελή ζωή δίπλα σε έναν διπλωμάτη.

Από την πρώτη στιγμή που τον αντίκρισε, δεν υπολόγισε τίποτα. Αφέθηκε να παρασυρθεί σε μια ερωτική σχέση αδιαφορώντας για τις συνέπειες που «γεννάει» το μεγάλο πάθος.

Ο Σέρτζιο την ερωτεύθηκε τόσο πολύ, που όταν του είπε ότι ο σύζυγός της την χτύπησε μετά από μια έντονη λογομαχία, αυτός εξεμάνη.

Το σχέδιο της δολοφονίας του μπήκε μπροστά αμέσως από το ζευγάρι των εραστών, που έβαλε στο παιχνίδι και τον άνθρωπο που τελικά «έκαψε» με την κατάθεσή του την Φρανσουάζ.

Ήταν ο ανιψιός του Σέρτζιο, στον οποίο η Βραζιλιάνα έταξε 24.000 ευρώ αμοιβή, πριν αρχίσει να τον απειλεί ότι αν ανοίξει το στόμα του θα τον σκοτώσει.

Μόνο που δεν είχε υπολογίσει τον παράγοντα πάθος στο έγκλημα.

Αυτό που είχε τυφλώσει τόσο πολύ τον Σέρτζιο, ώστε να αγνοήσει -παρόλο που ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στο κτηριακό συγκρότημα που έμενε το ζεύγος Αμοιρίδη- τις κάμερες που κατέγραψαν τις κινήσεις του ιδίου και του ανιψιού του μετά τον φόνο.

Ευελπιστούσε σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι θα έσβηνε το υλικό και μετά θα έβρισκε μια δικαιολογία, μόνο που δεν πρόλαβε.

Το κλιμάκιο των αστυνομικών που είχε αναλάβει την υπόθεση, κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το καμένο αυτοκίνητο του πρέσβη, να λύσει την υπόθεση που συγκλόνισε το ελληνικό διπλωματικό σώμα και την ελληνική κοινή γνώμη.

Τα δάκρυα της Φρανσουάζ δεν έπεισαν κανέναν, ούτε ο ισχυρισμός της, ότι ο εραστής της λειτούργησε μόνος του στη δολοφονία του συζύγου της.

Δεν δίστασε μάλιστα να καταφερθεί εναντίον του Έλληνα πρεσβευτή με βαρείς χαρακτηρισμούς, προκειμένου να αποδείξει ότι την κακομεταχειριζόταν.

Μόνο που ήταν πια πολύ αργά και για δάκρυα και για χαρακτηρισμούς, από τη γυναίκα που βρίσκεται πλέον μέσα σε ένα κελί, περιμένοντας πλέον τη δίκη της.

Εκεί όπου έρθει αντιμέτωπη με το πεπρωμένο που της επιφύλαξε το μοιραίο ερωτικό πάθος, αυτό που την οδήγησε στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νόαμ Κατς (Πρεσβευτής Ισραήλ): «Απλώς φανταστείτε το καθεστώς των Ιρανών Αγιατολλάδων με πυρηνικά όπλα»

Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Οι IDF παρακολουθούν όλους τους στόχους»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Τσούνης: Δέσμευση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr