Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από 40 εκατ. ευρώ η λεία της “Ελληνικής Καμόρα” που εξάρθρωσε η αστυνομία

Πάνω από 40 εκατ. ευρώ η λεία της “Ελληνικής Καμόρα” που εξάρθρωσε η αστυνομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ, υπολογίζονται τα κέρδη των πολυπλόκαμων εγκληματικών οργανώσεων που κρύβονται πίσω από εκατοντάδες ληστείες και κλοπές από σπίτια και εταιρείες στην Αττική και στην περιφέρεια, και τις οποίες εξάρθρωσε η αστυνομία.

Ο τρόπος οργάνωσης, των κυκλωμάτων – που η εξάρθρωσή τους ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου του 2015- ήταν στα πρότυπα της Ιταλικής Καμόρα.

Την περασμένη Παρασκευή η Αστυνομία συνέλαβε ακόμη δύο μέλη τους, οι οποίοι διατηρούσαν ενεχυροδανειστήρια – τα δύο από αυτά στο Μενίδι.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Παπαζαφείρης Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής «αρχικά εντοπίστηκε ο 40χρονος σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί αυτοκίνητο, στο οποίο είχε διαμορφώσει ειδικές κρύπτες, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο ρολόγια, εκ των οποίων το ένα μοναδικής κατασκευής, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ».

Επιπλέον η αστυνομία γνωρίζει τα στοιχεία ακόμη επτά μελών ενώ εξιχνιάστηκαν ογδόντα τέσσερις, νέες , υποθέσεις όπου η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 6.000.000 ευρώ. Στην μεγάλη επιχείρηση των αρχών που βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από ΕΦΤΑ μήνες είχαν συλληφθεί σαράντα ένα μέλη του εγκληματικού δικτύου, με εμπλοκή σε τριακόσιες υποθέσεις.

Κατασχέθηκαν πάνω από 600.000 ευρώ, 120 κιλά ασήμι σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, χρυσαφικά και κοσμήματα. Στην Μάνδρα, στον Πειραιά και στο Καματερό συνελήφθησαν τρία αρχηγικά μέλη ενώ σε θυρίδα μέλους των συμμοριών σε Τράπεζα στην Ελευσίνα, εντοπίστηκαν πάνω από 120 χιλιάδες ευρώ.

Καίριο χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η δίωξη ναρκωτικών, που εξάρθρωσε δύο εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χασίς, ηρωίνης και κοκαϊνης. Εγκέφαλοι των συμμοριών είναι Αλβανοί, ενώ σε μία από αυτές εμπλέκεται γνωστός επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα, σε αποθήκη του οποίου βρέθηκαν 10 κιλά κοκαϊνη.

Πηγή: ΕΡΤ 1

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr