Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκάλυψη: Η επιστολή των απαγωγέων του Λεμπιδάκη που δεν εστάλη ποτέ

Αποκάλυψη: Η επιστολή των απαγωγέων του Λεμπιδάκη που δεν εστάλη ποτέ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απαγωγή, Αστυνομία, Κρήτη,

Νέα επιστολή στην οποία οι απαγωγείς υποχωρούσαν στα λύτρα που ζητούσαν από την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη εντόπισαν οι αρχές στη μάντρα ανταλλακτικών όπου κρατούνταν όμηρος ο επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η επιστολή «υποχώρησης» είχε γραφτεί από τον ίδιο επιχειρηματία μία μόλις ημέρα πριν την αστυνομική επιχείρηση στην οποία εντοπίστηκε και συνελήφθησαν οι απαγωγείς του, ωστόσο, όπως προκύπτει από την κατάθεση του ενός εκ των απαγωγέων, τελικά δεν ταχυδρομήθηκε επειδή δεν έβρισκε γραμματόσημο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι απαγωγείς έβαλαν τον Κρητικό επιχειρηματία να γράψει μία τελική επιστολή στην οποία θα πρότειναν 11 με 12 εκατομμύρια για τα λύτρα, αλλά τελικά θα δεχόντουσαν τα 9.850.000 ευρώ που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει η οικογένεια Λεμπιδάκη. Ο λόγος ήταν ότι δεν ήθελαν να δείξουν ότι χάνουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης καθώς αρχικά απαιτούσαν 100 εκατομμύρια. Λίγες μέρες προηγουμένως πάντως οι απαγωγείς είχαν πέσει στα 18 εκατομμύρια πράγμα που σημαίνει ότι η περαιτέρω υποχώρηση στα 11 με 12 αποδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο είχαν οδηγηθεί.

Η κατάθεση του ιδιοκτήτη της μάντρας

Ενδεικτική της απογοήτευσης των απαγωγέων ήταν τα όσα κατέθεσε ο 43χρονος Εμμανουήλ Κλάδος ιδιοκτήτης της μάνδρας ανταλλακτικών στην οποία κρατούνταν ο Λεμπιδάκης:

«… θέλω να σας πω ότι, δεν θυμάμαι αν οι επιστολές που έγραψε ο Λεμπιδάκης ήταν 4 ή 5 συνολικά. Σε μία επιστολή αναφέρονταν πάντως ότι έπεσε το ποσό των λύτρων στα 18 εκατομμύρια και στην τελευταία ο Λεμπιδάκης τόνιζε ότι η υγεία του δεν ήταν καλά και ότι η οικογένεια έπρεπε να βιαστεί. Όντως εκείνες τις ημέρες ο Μιχάλης (Λεμπιδάκης) ξεκίνησε να έχει ρίγος και πυρετό», λέει ο Κλάδος στην κατάθεσή του και συνεχίζει εξηγώντας ότι αφού συνεννοήθηκε με τον Σκοπιανό Βασίλη Γρηγοριάδη για την κατάσταση της υγείας του Λεμπιδάκη πήγε σε φαρμακείο για να πάρει φάρμακα.

«Τα φάρμακα τα έδωσα στον Μιχάλη (Λεμπιδάκη) την Κυριακή το πρωί (1η Οκτωβρίου 2017). Εκείνη την ημέρα έγραψε και ένα τελευταίο γράμμα για την οικογένειά του. Παρακαλούσε την μητέρα του, την Άννα να προτείνουν 11-12 εκατομμύρια ευρώ στους απαγωγείς και εκείνοι εκτιμούσα ότι θα το δέχονταν, απλά δεν ήθελαν εκείνοι να πέσουν στις διαπραγματεύσεις. Ο Λεμπιδάκης έγραψε το γράμμα, το οποίο κράτησα εγώ και θα το ταχυδρομούσα εμπιστευτικά. Εκείνη την ημέρα αν και προσπάθησα να βρω γραμματόσημα για να το στείλω, δεν μπόρεσα. Το γράμμα αυτό το έχω κάπου στο μαγαζί. Το επόμενο πρωί μπήκαν μέσα στην εταιρεία αστυνομικοί και μόλις με έπιασαν τους είπα αμέσως ότι ο Μιχάλης κρατείται πάνω», συνέχισε στην κατάθεσή του ο Κλάδος κάνοντας την αποκάλυψη για την επιστολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr