Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το γενετικό υλικό που βρέθηκε “προδίδει” τους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου

Το γενετικό υλικό που βρέθηκε “προδίδει” τους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κουβάρι της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο δικηγορικό του γραφείο επί της οδού Ασκληπιού, επιχειρούν να ξεμπλέξουν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν δύο, ίσως τρία, σημαντικά “χαρτιά” στα χέρια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστολέρο εκτελεστές του γνωστού δικηγόρου έχουν αφήσει πίσω ίχνη DNA τα οποία καλείται η ΕΛ.ΑΣ. να αξιοποιήσει και να φτάσει στην ταυτότητά τους. Από εκεί και έπειτα κομβικής σημασίας είναι οι καταθέσεις του άτυχου συνεργάτη του Μιχ. Ζαφειρόπουλου που φέρεται να είδε τους δράστες αλλά και το υλικό από κάμερες παρακείμενης τράπεζας.

ύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά τα ίχνη, το ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ έχει συλλέξει γενετικό υλικό από τον τόπο του εγκλήματος. Τα στοιχεία έχουν ήδη μεταφερθεί στα ειδικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας και εξετάζονται ενδελεχώς.

Στο μεταξύ, ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου είπε στην κατάθεσή του πως είδε αλαφιασμένα άτομα να εγκαταλείπουν το κτίριο. Ακόμα περισσότερο φως στην υπόθεση μπορούν να ρίξουν τα βίντεο που καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το δικηγορικό γραφείο.

Πάντως, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ήδη στη διάθεσή τους πλήρη περιγραφή των δραστών.

Ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 μ. περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 μ. περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών παλαιότερες υποθέσεις του

Υψηλόβαθμα στελέχη του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. βλέπουν πίσω από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είτε πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, είτε εκδικητές.

Όσον αφορά στους ηθικούς αυτουργούς, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για δυσαρεστημένους πελάτες, οι οποίοι είτε έχασαν χρήματα, είτε την ελευθερία τους, σε κάποια ποινική υπόθεση, που χειρίστηκε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση ο Ζαφειρόπουλος πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, με όπλο μικρού διαμετρήματος 0,7 – 0,8 χιλιοστών η βολίδα του οποίου του τρύπησε τον δεξιό πνεύμονα και ενδεχομένως την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να συνθέσει το παζλ της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου λαμβάνοντας υπόψη τη μαρτυρία του συνεργάτη του δικηγόρου, τα τηλέφωνα του ποινικολόγου και την ατζέντα με τα ραντεβού του.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσει όλους τους φακέλους υποθέσεων που χειριζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το τελευταίο διάστημα.

Η κατάθεση του συνεργάτη και οι κάμερες

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. φυσικά, έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Οι δύο δολοφόνοι δεν φορούσαν κουκούλες, είχαν τα χαρακτηριστικά τους ακάλυπτα και εκτός από τις κάμερες, τους έχει δει από κοντά και ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου ο οποίος θα δώσει σήμερα ξανά κατάθεση.

Επίσης, δεν φορούσαν γάντια και έχουν αφήσει πίσω τους δαχτυλικά αποτυπώματα, υλικό που θα αξιοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Δικηγόροι που βρέθηκαν έξω από το γραφείο του θύματος δήλωσαν συγκλονισμένοι με την υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου ενώ μίλησαν για όσα έχουν προλάβει να μάθουν από τον συνεργάτη του. «Χαρακτήρας ακέραιος, πολύ καλό επαγγελματίας», δήλωσε για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ο κύριος Θεμιστοκλής Μαλαφούρης.

Παράλληλα, δήλωσε ότι όπως ενημερώθηκε από τον συνεργάτη του θύματος, το ραντεβού με τους δολοφόνους ήταν προγραμματισμένο ενώ ο πυροβολισμός ήταν ένας και όχι δύο όπως αρχικά είχε δημοσιευθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr