Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισόβια στον 47χρονο που δολοφόνησε τον πατέρα για βοήθεια 10.000 ευρώ στην αδελφή του

Ισόβια στον 47χρονο που δολοφόνησε τον πατέρα για βοήθεια 10.000 ευρώ στην αδελφή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε χθες το απόγευμα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε έναν 47χρονο από τον Τύρναβο, ο οποίος τον Δεκέμβρη του 2013 σκότωσε τον 77χρονο πατέρα του στο σπίτι τους με περίστροφο.

Αυτό που «όπλισε» το χέρι του και έπληξε στην καρδιά και στο κεφάλι τον ηλικιωμένο άνδρα, όπως αποδείχθηκε, ήταν η προσπάθεια του πατέρα να βοηθήσει οικονομικά την κόρη του, αδερφή του κατηγορούμενου, με το ποσό των 10.000 ευρώ.

Από εκείνη τη νύχτα μέχρι και χθες ο 47χρονος δράστης ανέφερε αρκετές εκδοχές για το πώς συνέβη το περιστατικό, όμως έπεσε σε πολλές αντιφάσεις.

Μίλησε για αυτοκτονία, κατηγόρησε την ίδια του τη μητέρα ενώ σε κάποιες στιγμές είπε πως το έκαναν τρίτα πρόσωπα που μπήκαν στο σπίτι.

Αν και καμία από αυτές τις παραπάνω περιπτώσεις δεν είχε βάση, ο ίδιος δεν παραδέχθηκε πως σκότωσε τον πατέρα του.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζήτησε ακόμα και τη χρήση ανιχνευτή ψεύδους που έχει να χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα τουλάχιστον 15 χρόνια, σύμφωνα με έμπειρους νομικούς, όπως αναφέρει το eleftheria.gr.

Το θύμα, Νικόλαος Σπυρόπουλος είχε δύο παιδιά. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Έμενε σε διώροφο στον Τύρναβο. Κάτω αυτός και πάνω ο γιος του με την οικογένειά του.

Οι σχέσεις τους ήταν άριστες όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και με την κόρη του, από τότε που παντρεύτηκε τουλάχιστον, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Ο πατέρας ήθελε να τη βοηθήσει οικονομικά κατά διαστήματα όμως η κόρη δεν το δεχόταν φοβούμενη την αντίδραση του αδερφού της.

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2013 ο πατέρας πήρε την απόφαση να της δώσει το ποσό των 10.000 ευρώ το οποίο εκείνη δεν αποδέχθηκε για τους ίδιους λόγους.

Μια εβδομάδα αργότερα στις 10 του Δεκέμβρη ο ηλικιωμένος βρισκόταν σπίτι του. Γύρω στις 9:30 το βράδυ τους καληνύχτισε ο γιος τους και ανέβηκε στον πρώτο όροφο.

Επέστρεψαν και τα παιδιά του κατηγορούμενου μέχρι τις 11 και η αυλόπορτα έκλεισε. Η σύζυγος του ηλικιωμένου πήγε για ύπνο όμως καθώς φώναζε τον άνδρα της δεν έπαιρνε απάντηση.

Σηκώθηκε και τον βρήκε στην αυλή πεσμένο μέσα στα αίματα. Βάζει τις φωνές και τρέχει η εγγονή της.

Νωρίτερα ωστόσο είχε σηκωθεί ο ίδιος ο κατηγορούμενος που ισχυρίστηκε αρχικά ότι άκουσε θορύβους και νόμιζε πως μπήκαν διαρρήκτες.

«Αυτοί τον σκότωσαν» ισχυρίστηκαν στην ανάκριση τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η ίδια του η μητέρα.

Η αυλόπορτα όμως ανοίχτηκε από τους γείτονες όταν έτρεξαν τη στιγμή που άκουσαν φωνές και δεν έφερε ίχνη παραβίασης, όπως αποδείχθηκε.

Εν συνεχεία ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τον σκότωσε η μητέρα του, δηλαδή η σύζυγος του θύματος.

Η ίδια το αρνήθηκε και αποκλείστηκε ως ενδεχόμενο καθώς όχι μόνο δεν γνώριζε από όπλα αλλά είχε στο παρελθόν και ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στην αρχική του προσπάθεια πάντως να «απαλλαγεί» από τις κατηγορίες της πράξης, είπε στους αστυνομικούς, πως ο πατέρας του αυτοκτόνησε και μάλιστα φρόντισε να κρύψει το όπλο στη σοφίτα, για να αποφύγει τάχα την «ντροπή» της οικογένειας για την αυτοκτονία.

Όμως κι αυτό αποκλείστηκε καθώς δεν γίνεται να αυτοκτονήσει άνθρωπος με δύο τραύματα το ένα στην καρδιά και το άλλο στο κεφάλι.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως δεν το έχει κάνει αυτός και πως είναι αθώος.

Απέκλεισε το γεγονός πως το έκαναν «τρίτα» πρόσωπα, όπως διαρρήκτες ενώ δεν κατηγόρησε εκ νέου τη μητέρα του όπως είχε κάνει στο ΜΟ Δικαστήριο.

Ζήτησε όμως τη χρήση ανιχνευτή ψεύδους την οποία αρνήθηκε το δικαστήριο.

«Ήμουν σε μεγάλη σύγχυση και τους μπέρδεψα. Μόλις τους ξεμπέρδεψα όλους άρχισαν να κατηγορούν εμένα» είπε σε κάποια στιγμή, χαρακτηριστικό του κλίματος της ομιλίας του.

Κρίθηκε ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για την οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 24 μηνών φυλάκισης όπως και 2.500 χρηματικό πρόστιμο.

Σκληρή γλώσσα από τον εισαγγελέα: «Η ψυχή του πατέρα πλανάται στην αίθουσα…»

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο εισαγγελέας της έδρας όχι μόνο για τον κατηγορούμενο αλλά και για την οικογένειά του, με αφορμή τα όσα ακούσθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Για τον τρόπο που πυροβολήθηκε ο ηλικιωμένος ανέφερε πως του θυμίζει «αμερικάνικη ταινία, μια στην καρδιά και μια στο κεφάλι».

Τόνισε πως «ήταν μια εκτέλεση που έγινε από επαγγελματία. Από άνθρωπο εξοικειωμένο με τα όπλα», ενώ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του τελευταίου, ασύνδετους και αβάσιμους.

Απέκλεισε την περίπτωση «να μπήκε ξένος. Το αίτιο πιστεύω πως ήταν τα λεφτά», ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός πως «πρώτη φορά είδα άνθρωπο να τα ρίχνει στη μητέρα του και αφού αυτή δεν το δέχεται να αλλάζει την τακτική του».

«Η ψυχή του πατέρα πλανάται μέσα στην αίθουσα από τα ψέματα που ακούστηκαν. Δεν σχεδιάστηκε σωστά και έπεσε σε αντιφάσεις» είπε.

Στη συνέχεια μάλιστα μίλησε και για τα άλλα μέλη της οικογένειας λέγοντας:

«Τον πυροβόλησε ψυχρά όπως ψυχροί είναι και όλοι μέσα στην οικογένεια. Πήγαν οι γείτονες εκεί και αυτοί ήταν στον κόσμο τους. Φοβερό. Άφησαν τον νεκρό έξω και αυτοί ήταν μέσα. Ή είναι σκληροί άνθρωποι ή απάνθρωποι. Να πάνε στο μνήμα να ζητήσουν συγγνώμη…».

Καταλήγοντας τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο δράστης. Είναι αυτός και είναι ψυχρότατος και αμετανόητος» προτείνοντας φυσικά την ενοχή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λάρισα – Μήτερα θύματος Τεμπών σε υπουργό Δ. Παπαστεργίου: «Κάντε το καθήκον σας» (βίντεο)

Αδειάζουν οι φυλακές στη Ρωσία: «Οι κρατούμενοι στέλνονται στον πόλεμο»

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr