Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δεληγεώργης: «Υπόσχομαι σοβαρή δωρεά εάν βρεθούν τα λεφτά»

Νίκος Δεληγεώργης: «Υπόσχομαι σοβαρή δωρεά εάν βρεθούν τα λεφτά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βόλος, Ληστεία,

Μια αξιοσέβαστη δωρεά υπόσχεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας αν λυθεί ο γρίφος της κλοπής – μαμούθ και επιστραφούν τα χρήματα, ο γνωστός από τις δωρεές του στον δήμο και την Εκκλησία, Βολιώτης Νίκος Δεληγεώργης, πρόεδρος του ομώνυμου κοινωφελούς ιδρύματος και αδερφός του 92χρονου Γιώργου Δεληγεώργη, που έπεσε θύμα της διάρρηξης – μυστήριο σε διαμέρισμά του στην παραλία του Βόλου, λίγα 24ωρα πριν την έλευση της Πρωτοχρονιάς.

Χθες, μετά την πανελλαδική διάσταση που πήρε το θέμα, ο Νίκος Δεληγεώργης σε διαδοχικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις επαναλάμβανε αυτό που από την πρώτη στιγμή δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: ότι το ποσό της λείας της διάρρηξης – μυστήριο είναι αυτό των 50.000 ευρώ και όχι του 1,3 εκατ. ευρώ και των 900 χρυσών λιρών, σύμφωνα με όσα του είπε ο αδερφός του. Ωστόσο, στην Αστυνομία δεν υπήρξε νεότερη επίσημη καταγγελία από την αρχική του 92χρονου, Γεωργίου Δεληγεώργη, ο οποίος είχε προσδιορίσει το ύψος του ποσού που εκλάπη από το διαμέρισμά του στο προαναφερόμενο αστρονομικό ποσό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η εξιχνίαση της ληστείας εξελίσσεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, και να κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να πιάσουν την άκρη του νήματος και να φτάσουν στην αρχή του «μυστηρίου», που αποτελεί μοναδικό θέμα συζήτησης στην πόλη ολόκληρη, και όχι μόνο.

Οι διαρρήκτες που μπήκαν στο διαμέρισμα του γ’ ορόφου της επίμαχης πολυκατοικίας έγιναν πλούσιοι σε μία νύχτα, ενώ τα δύο αδέρφια απουσίαζαν για διακοπές στην Αθήνα.

«Εάν βρεθούν τα χρήματα υπόσχομαι ότι θα κάνουμε ως Ίδρυμα μία σοβαρή δωρεά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για την εκτέλεση του κοινωφελούς έργου της» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Νίκος Δεληγεώργης, ο οποίος ως πρόεδρος του κοινωφελούς ομώνυμου ιδρύματος ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την εξιχνίαση της διάρρηξης, για να βρεθούν τα χρήματα και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη.

Η Αστυνομία διαψεύδει τα περί άρσης τραπεζικού απορρήτου, καθώς, όπως τονιζόταν χθες, η διασταύρωση των στοιχείων για το ύψος του χρηματικού ποσού που αφαιρέθηκε δεν απαιτείται να γίνει με αναλυτική ενημέρωση της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών, αλλά με επιβεβαίωση με τις επίμαχες τράπεζες, όταν ακριβώς προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα.

Όσον αφορά στο κομμάτι των ερευνών, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες που μπήκαν στο σπίτι του 92χρονου ήταν τουλάχιστον τρεις, δεν είναι ωστόσο σε θέση να απαντήσουν αν πρόκειται για Έλληνες ή ξένους, ντόπιους διαρρήκτες ή μεταφερόμενους.

Σε κάθε περίπτωση, για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας η διάρρηξη είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, καθώς στις έρευνες διαπιστώθηκε ότι υπήρξε όντως παραβίαση της κυρίας εισόδου με χρήση λοστού, αλλά και της πόρτας του υπνοδωματίου του 92χρονου, όπου υπήρχαν σε κρυψώνες διάφορα χρηματικά ποσά.

Εξάλλου, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έχει στα χέρια της την καταγγελία του Γιώργου Δεληγεώργη, ο οποίος δεν άλλαξε την αρχική του κατάθεση για το ύψος του χρηματικού ποσού που εκλάπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr