ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίδικη καταδίκη στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος

Τελεσίδικη καταδίκη στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απέρριψε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου την αναίρεση που είχε ασκήσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών από το Εφετείο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η κατηγορία αφορά τη μη ενημέρωση από μέρους του του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στην Eurostat.

Ο κ. Γεωργίου πρωτοδίκως είχε αθωωθεί ενώ και η εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου προς το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου ήταν να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει.

Ο πρώην επικεφαλής της Αρχής πλην της παραπάνω υπόθεσης θα κριθεί για τρίτη φορά από το Συμβούλιο Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, κατηγορία που αφορά την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου η χώρα να υπαχθεί σε Μνημόνια.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτό το αίτημα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μετωπική Σαμαρά με Μαξίμου: Ζητά παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή

ΕΛ.Α.Σ: «Θεσμικό φιάσκο» με ευθύνη Μητσοτάκη η «μαζική αποχή» ανώτατων δικαστών για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Άρειος Πάγος για Γιωτόπουλο: «Αμετανόητος και επικίνδυνος» – Γιατί επιστρέφει στη φυλακή

Πίσω στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος με απόφαση του Αρείου Πάγου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr