Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιάννος Παπαντωνίου βρήκε υποστηρικτές – «Άδικη η προφυλάκισή του»

Ο Γιάννος Παπαντωνίου βρήκε υποστηρικτές – «Άδικη η προφυλάκισή του»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δήλωση συμπαράστασης προς τον προφυλακισμένο, πλέον, πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, υπέγραψαν δεκατρείς συμμαθητές του από το Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας.

Οι υπογράφοντες την επιστολή δεν αναφέρονται στην ουσία της υπόθεσης αλλά επισημαίνουν αφενός ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου «έπαιξε αποφασιστικό ρόλο σε ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά της Ελλάδας, την είσοδο της στην ΟΝΕ» και αφετέρου ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για την προφυλάκισή του.

«Η διαπόμπευσή του, επομένως, ιδίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν αποδεικνύει απλώς έλλειψη πολιτισμού. Προσβάλλει μια θεμελιώδη εγγύηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στον συμμαθητή μας και τη σύζυγο του το ταχύτερο» καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε τη δήλωση συμπαράστασης των συμμαθητών του Γιάννου Παπαντωνίου

:

Οι υπογεγραμμένοι ήμασταν συμμαθητές του Γιάννου Παπαντωνίου, άλλοι για έξι και άλλοι για δώδεκα χρόνια στο Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας.

Παρακολουθώντας τη δοκιμασία του παλαιού συμμαθητή μας, θέλουμε να εκφράσουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, με ευθυδικία, θα κάνει το καθήκον της.

Ταυτόχρονα, εντούτοις, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: πρώτον, ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου, ως ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομίας από τη Μεταπολίτευση του 1974, τίμησε την Ελλάδα και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο σε ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά της, την είσοδο της στην ΟΝΕ.

Δεύτερον, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η προσωρινή κράτηση ενός κατηγορουμένου δεν συνιστά απονομή της δικαιοσύνης, αλλά μέτρο προς διευκόλυνση της δίκαιης απονομής της.

Μπορεί να έχει εξοντωτικές συνέπειες για τη ζωή του καθενός και γι’ αυτό πρέπει να διατάσσεται μόνο σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις. Τέτοιες δεν φαίνεται να συντρέχουν εν προκειμένω.

Τέλος, πιστεύουμε ότι, όπως και ο τελευταίος κατηγορούμενος, ο Γιάννος Παπαντωνίου, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Η διαπόμπευσή του, επομένως, ιδίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν αποδεικνύει απλώς έλλειψη πολιτισμού. Προσβάλλει μια θεμελιώδη εγγύηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στον συμμαθητή μας και τη σύζυγο του το ταχύτερο.

Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, Χρήστος Αργυρόπουλος, Διονύσης Βενιεράτος, Βασίλης Βουτσινάς, Γιάννης Γκέιβελης, Nάσος Δένδιας, Αριστείδης Διαπούλης, Γιάννης Ζορμπάς, Κώστας Κόλλιας, Βασίλης Λουζιώτης, Μπάμπης Σαββάκης, Μανώλης Σχινάς και Βασίλης Τσιγκος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr