Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάννα Παπαδάκου: Έχει κι άλλες… «ιστορίες από την κρύπτη» το ΚΕΕΛΠΝΟ

Γιάννα Παπαδάκου: Έχει κι άλλες… «ιστορίες από την κρύπτη» το ΚΕΕΛΠΝΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι πληροφορίες που υπάρχουν για περισσότερα κρυμμένα στοιχεία όσον αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα σκάνδαλα στην Υγεία, με μαφιόζικες μεθόδους και με σκοπό να μην βρεθούν ποτέ, μας κάνουν να φανταστούμε τι γινόταν σε επίπεδο πράξεων και παραλείψεων στην Υγεία, υπογράμμισε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου μιλώντας Στο Κόκκινο.

Για το Ντυνάν εντοπίζονται σκιές για τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας, ένας από τους οποίους ενώ «συνελήφθη» ανειλικρινής χαρακτήρισε «ψυχολογικό» τον χαρακτηρισμό…

«Τουλάχιστον στο πρώτο τμήμα από το πόρισμα, η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής (και όχι του ΣΥΡΙΖΑ) για τα σκάνδαλα στην Υγεία δεν προτείνει σε αυτή την φάση σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής», είπε η κ. Παπαδάκου.

«Εντοπίζονται ευθύνες για τέσσερις πρώην υπουργούς, αλλά με δεδομένο ότι τα περισσότερα αδικήματα είναι πράγματι παραγεγραμμένα προτείνεται να σταλεί ο φάκελος στους εισαγγελείς και τους δικαστές, για να διερευνήσουν περαιτέρω στην υπόθεση.

»Περιγράφονται πολιτικές ευθύνες, δεν περιγράφονται ευθέως τα αδικήματα, που τα μέλη της Επιτροπής τα αφήνουν στην ευχέρεια των δικαστικών αρχών να τα εντοπίσουν τουλάχιστον για τους τέσσερις πρώην υπουργούς.

»Περιγράφονται αδικήματα και για πολίτες, όπου δεν υπάρχει θέμα παραγραφής, μέλη των διοικητικών συμβουλίων του Ερρίκος Ντυνάν», όπως είπε.

Επίσης, «εντοπίζονται σκιές ή διάπραξη αδικημάτων κυρίως στη διαδικασία πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν και στον περίφημο πλειστηριασμό που έγινε. Κατ’ αρχήν, αποκλείστηκε το Δημόσιο, ενώ υπήρχαν χρέη προς την εφορία περίπου 4,5 εκατ. ευρώ. Το Δημόσιο δεν παρέστη, με αποτέλεσμα να έχει ζημία, 4,5 εκατ. ευρώ».

«Περιγράφονται άλλα ευτράπελα, εκβιασμοί σε βάρος της ιδιοκτησίας του Ερρίκος Ντυνάν, διαδικασίες πρωτόγνωρες. Φαίνεται π.χ. ότι τραπεζίτης που δεν είναι στη ζωή εκβίασε τον τότε επικεφαλής Ανδρ. Μαρτίνη (υπήρξε και δίωξη από τον εισαγγελέα κ. Στραγάλη).

»Αυτό στη συνέχεια ακυρώθηκε από άλλη δικαστική διαδικασία. Περιγράφονται τραγικές διαδικασίες», συνέχισε η ίδια.

Η ανειλικρίνεια πρώην υπουργού είναι χαρακτηριστικό… ψυχολογικό για πρώην υπουργό

Η κ. Παπαδάκου ανέφερε επίσης ότι «εντοπίζεται ότι υπήρξε πρώην υπουργός Υγείας (που ονοματίζεται στο πόρισμα) και δεν ήταν ειλικρινής σε σχέση με τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν στην Επιτροπή. Χτες μάλιστα ο συγκεκριμένος έκανε δηλώσεις, ότι είναι “ψυχολογικός” ο χαρακτηρισμός που τον αφορά…».

Ωστόσο, «από την εμφάνιση των πρώην υπουργών Υγείας στην Επιτροπή δημιουργούνται σκιές για αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί, γιατί η Επιτροπή λειτούργησε τον τελευταίο χρόνο. Η Επιτροπή σωστά αφήνει την Δικαιοσύνη να τα εντοπίσει».

Υπήρχε φημολογία, αλλά εντοπίστηκε τυχαία από τεχνικούς

Η είδηση της «κρύπτης» στο ΚΕΕΛΠΝΟ που «έσκασε» την προηγούμενη εβδομάδα είναι ακριβής, «έτσι έχουν τα πράγματα», είπε η κ. Παπαδάκου.

«Ακούγεται απίστευτο, γιατί υπάρχει το εύλογο ερώτημα “γιατί να κρύψει κανείς όλα αυτά μέσα στο κτίριο”. Η κ. Παπασπύρου είχε επανειλημμένα πει ότι έψαχνε έγγραφα που δεν έβρισκε.

»Τιμολόγια που υπήρχαν υπόνοιες ότι είναι πλαστά ή εικονικά, καταχωρίσεις σε βιβλία… Υπήρχαν πολλά έγγραφα που δεν έβρισκε και κατάγγειλε ότι τα έχουν κρύψει. Υπήρχε τότε φημολογία ότι κάποιοι τα έβγαλαν, τα πήγαν σε κάποιο διπλανό διαμέρισμα, είχαν γραφτεί όλα αυτά».

«Όταν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας “έσκασε” η είδηση ότι βρέθηκε η “κρύπτη” (που βρέθηκε τυχαία όταν έσπασαν κάποιοι σωλήνες, κλήθηκαν τεχνικοί να διορθώσουν την βλάβη και σκάβοντας ένα τοίχο βρέθηκε η “κρύπτη”)», έγινε αντιληπτό ότι «κάποιοι είχαν τσιμεντώσει, είχαν βάλει κόντρα-πλακέ και είχαν δημιουργήσει δεύτερο τοίχο. Όταν το άκουσα είπα “αποκλείεται”. Άρχισα να το ψάχνω … πραγματικά έτσι είναι τα πράγματα, υπάρχουν και φωτογραφίες», σημείωσε.

Χαρακτήρισε μάλιστα τα τιμολόγια και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν «θησαυρός» για τους ελεγκτές.

Υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα κρυμμένα στοιχεία

Κατά την δική της εκτίμηση, «η αλήθεια είναι πάντα απλή, δεν μπορούσαν να τα βγάλουν αυτά τα έγγραφα από το κτίριο, γιατί από ένα σημείο και μετά υπήρχε εποπτεία.

»Υπήρχε έλεγχος, μπαινόβγαιναν άνθρωποι, πώς θα τα έβγαζαν; Υπήρξε φύλαξη στο κτίριο».

Αλλά «αυτό είναι ένα δημόσιο κτίριο, μπορεί ο καθένας να πηγαίνει στο υπόγειο και να “μπαζώνει” επίμαχα στοιχεία; Δεν ξέρω πώς θα έμπαιναν, τα είχαν κρύψει με την λογική του να μην τα βρει κανείς ποτέ.

»Αυτά είναι μαφιόζικες μέθοδοι, δείχνουν το τι γινόταν, και περαιτέρω, όταν χρησιμοποιείς τέτοιες μεθόδους για συγκάλυψη».

Μάλιστα, η ίδια αναρωτήθηκε «ποιος ξέρει τι άλλο θα ανακαλύψουμε;», καθώς «υπάρχουν και άλλες πληροφορίες, για άλλα στοιχεία τα οποία έχουν κρυφτεί. Φανταστείτε τι γινόταν σε επίπεδο πράξεων και παραλείψεων, το λιγότερο…», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος για αρπαγή βρέφους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Βασίλης Μπισμπίκης: Υπέστη διπλό έμφραγμα – Η κατάσταση της υγείας του

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr