Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύποπτοι φάκελοι – Συναγερμός για νέα «κρούσματα» σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ύποπτοι φάκελοι – Συναγερμός για νέα «κρούσματα» σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφτασε με τα ΕΛΤΑ, στις 8.15 σήμερα Παρασκευή, ένας ακόμη ύποπτος φάκελος, όμοιος με αυτούς που απεστάλησαν τις τελευταίες ημέρες σε ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ινδία.

Ο φάκελος ανέγραφε στα αγγλικά «αντιπρύτανης» χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης. Αμέσως, ενημερώθηκε η Αστυνομία και την ύποπτη αλληλογραφία αναμένεται να παραλάβει η ΕΜΑΚ, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Για προληπτικούς λόγους τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο νοσοκομείο, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον «Δημόκριτο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη έφτασε ακόμη ένας φάκελος στα πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, με παραλήπτη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αλλά και ο πρύτανης του ΤΕΙ της Λαμίας ήταν μεταξύ των αποδεκτών ύποπτων φακέλων. Δύο τέτοιοι φάκελοι έφτασαν στις 28 Δεκεμβρίου στο ΤΕΙ Λαμίας.

Υπάλληλοι άνοιξαν τους φακέλους του ιδρύματος που περιλάμβαναν διαφημιστικό υλικό. Αρχικά το περιεχόμενο δεν τους προξένησε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα σήμερα, λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί, ειδοποίησαν την Ασφάλεια της Λαμίας.

Στο ΤΕΙ Λαμίας βρίσκονται αστυνομικοί και πυροσβέστες για να παραλάβουν τους φακέλους, προκειμένου να εξεταστούν από τις αρμόδιες αρχές για να διαπιστωθεί αν περιείχαν κάτι επικίνδυνο. Σημειώνεται ότι δεν αναφέρθηκαν συμπτώματα στο υπαλληλικό δυναμικό.

Ένας ακόμη φάκελος, ο οποίος κρίθηκε ύποπτος, εντοπίστηκε το πρωί και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Αμέσως μετά ειδοποιήθηκαν οι αρχές και ήδη η Αστυνομία έλαβε μέτρα έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Παράλληλα αναμένεται ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο και να τον μεταφέρει στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε και σε ιδιωτικό κολέγιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την παραλαβή του.

Στη σχολή έχουν κληθεί και αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και για παν ενδεχόμενο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Ενδοοικογενειακή Βία στην Πάτρα – Νέα περιστατικά με νυν και πρώην

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr