Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελία αστυνομικού: «Μέσα σε σακίδια ομάδας βρήκαμε πιστόλια ευθείας βολής»

Καταγγελία αστυνομικού: «Μέσα σε σακίδια ομάδας βρήκαμε πιστόλια ευθείας βολής»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία καταγγελία άνευ προηγουμένου για περιστατικά βίας στα γήπεδα προχώρησε εν ενεργεία αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι οι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, γιατί όταν σταματήσουν να εργάζονται στο σώμα, έχουν βλέψεις για να αναλάβουν θέσεις στις ΠΑΕ και είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω και μου έχει τύχει πολλές φορές σαν περιστατικό. Μου είχε πει ένας ανώτερος μου ότι αν δεν σταματήσουμε εγώ και ο συνεργάτης μου, θα βρεθούμε και οι δύο στο Σουφλί», ανέφερε χαρακτηριστικά για τα περιστατικά αθλητικής βίας.

Και συνέχισε: «Μαζί με τα νερά στα σακίδια της ομάδας είχαμε βρει καπνογόνα και πιστόλια ευθείας βολής. Ήμουν παρών στο περιστατικό και είχα ακολουθήσει την ομάδα στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί την εν λόγω εντολή.

»Εκείνη την ώρα ήρθαν τρεις οργανωμένοι φίλοι της ομάδας πήραν τα σακίδια από τα αποδυτήρια για να τα παραλάβουν ενώ εμείς δεν είχαμε καμία εντολή για να αντιδράσουμε. Είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω κι αν μας ακούει κάποιος εισαγγελέας, γνωρίζει αυτά».

«Είναι μεγάλα τα συμφέροντα», είπε και αναρωτήθηκε για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού: «Τους γονείς του Αλβανού τους συνέλαβαν οι Αρχές;

»Γιατί όλα ξεκινάνε από το σπίτι, γιατί αυτός ο 23χρονος μπορεί να μην είχε την πρόθεση να σκοτώσει, αλλά κάτι έχει γίνει στο παρελθόν στο σπίτι του που τον έκανε τόσο βίαιο και τον εξώθησε στο να ασκήσει τόσο έντονη βία».

Χούλιγκαν: «Η σημαία να είναι ψηλά ακόμη κι αν πάμε φυλακή»

Άνθρωποι που δεν διστάζουν να τραβήξουν μαχαίρι και να το χρησιμοποιήσουν. Να παίξουν κορόνα γράμματα τη ζωή εκείνο που βρίσκεται απέναντί τους, αλλά και να κινδυνέψουν να βρεθούν στη φυλακή. Συμπλοκές, ραντεβού θανάτου, επιθέσεις σε τυχαία άτομα στον δρόμο, είναι στην… καθημερινότητα των χούλιγκαν και όλα αυτά για τη σημαία της ομάδας τους.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη έφερε και πάλι στο προσκήνιο τη δράση χούλιγκαν που υπό τον μανδύα του οπαδού και με προκάλυμμα κάποιον σύνδεσμο οργανωμένων, δρουν στους δρόμους όλων των πόλεων.

«Πρέπει να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη και τις περιοχές. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά. Είτε θα είναι φυλάκιση η ποινή, είτε πρόστιμο, πρέπει να είναι ψηλά» λέει με κυνικότητα χούλιγκαν μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ3 προσπαθώντας να «δικαιολογήσει» τις επιθέσεις που γίνονται στους δρόμους της πόλης.

Επιθέσεις με στόχο μόνο τον ξυλοδαρμό, συμπλοκές τυχαίες ή μετά από ραντεβού και… ψιρίσματα από άτομα που φορούν ρούχα με σύμβολα άλλης ομάδας.

Πρακτικές που χρησιμοποιούν εκτός γηπέδου οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί, οργανωμένοι κατά βάση σε συνδέσμους. «Αν είναι μόνος του, αυτός που θέλουμε να πλακώσουμε πάμε δύο με τρία άτομα. Αν είναι με την κοπέλα του, ούτε για αστείο… Αλλά αν είναι πολλά άτομα, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε, όπου και αν είναι» λέει ένας άλλος οπαδός στην κάμερα.

Και συνεχίζει: «σε άλλες περιπτώσεις δίνουμε ραντεβού μέσω μηνυμάτων. Τόσα άτομα στο τάδε μέρος. Αν δω κάποιον με μπλούζα άλλης ομάδας πάω και του τη ζητάω και αν αρνηθεί τον χτυπάω αναγκαστικά. Δεν πρόκειται να φύγει από εδώ με την μπλούζα του. Αυτό είναι νόμος. Είναι λάθος αλλά έτσι είναι αυτά».

Πότε σταματά όλο αυτό; «Σταματά όταν ο άλλος πέσει κάτω και όταν φύγουν οι άλλοι» αναφέρει κρύβοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και παραδέχεται πως: «Μου την είχαν πέσει πέντε άτομα και ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον σύνδεσμο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγική κατάληξη στην αναζήτηση του 43χρονου Ν. Καραπουναρλίδη – Νεκρός σε κανάλι

Σάλος από τις δηλώσεις του υφυπ. Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου – Μίλησε για «βιολογική βάση» στις γυναικοκτονίες – Τι απαντά (βίντεο)

Μαρούσι: Ο 23χρονος τράβηξε όπλο αλλά μπλόκαρε – Τότε μαχαιρώθηκε στον λαιμό

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Άγριο φονικό στο Μαρούσι: Νεκρός 23χρονος έξω από νυχτερινό μαγαζί – Υπάρχουν και τραυματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr