Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλιάκμονας: Η μάνα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο ΔΕΚΑ φορές – Πόζαρε στο φράγμα με «κολάν» – Η «εμμονή»

Αλιάκμονας: Η μάνα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο ΔΕΚΑ φορές – Πόζαρε στο φράγμα με «κολάν» – Η «εμμονή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την κοινωνία να παραμένει σοκαρισμένη από τον τραγικό και ασφυχτικό θάνατο ενός βρέφους μόλις 11 μηνών στο φράγμα του Αλιάκμονα, η κρίσιμη ερώτηση παραμένει αναπάντητη. Θα μπορούσε αυτή η τραγωδία να αποφευχθεί;

Η 29χρονη, που σήμερα κατηγορείται για την δολοφονία του μόλις 11 μηνών μωρού της, ήταν μια γυναίκα που είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική τουλάχιστον δέκα φορές.

Κι όμως, οι κοινωνικοί λειτουργοί που την επισκέπτονταν τακτικά την έκριναν ικανή να μεγαλώσει ένα παιδί.

«Στο ερώτημα γιατί δεν της πήραν την επιμέλεια, η απάντηση είναι ότι διαρκώς υπήρχε μία βελτίωση και στο κλίμα και στην συμπεριφορά και στην σχέση με το παιδί.

»Αρχές Ιουλίου έγινε η πρώτη επίσκεψη.

»Αποτυπώνεται το “όλα καλά”, μια κατάσταση καλή που δεν προμήνυε, τίποτα», δήλωσε ο Παναγιώτης Γκυρίνης, δήμαρχος Αλεξάνδρειας στην εκπομπή Live News του Mega.

Τελευταία φορά μάλιστα που συναντήθηκε με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι επισκέψεις αυτές δεν ήταν αιφνίδιες, αλλά με προκαθορισμένο ραντεβού ανά 2-3 μήνες, με τους ειδικούς πάντως να επισημαίνουν στην εκπομπή του Mega πως το βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό και το γεγονός ότι είναι μια γυναίκα η οποία γέννησε πρόσφατα, επέβαλαν παρακολούθηση σε εβδομαδιαία βάση.

Συγγενείς και γείτονες ανέφεραν πως οι εκρήξεις της 29χρονης ήταν συχνές, ενώ το τελευταίο διάστημα φαινόταν ότι είχε σταματήσει, για μία ακόμη φορά, να λαμβάνει τη φαρμακευτική της αγωγή.

Η «εμμονή» με τη μητρότητα

Ιδιαίτερη ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν η 29χρονη με τις αναρτήσεις της ενίοτε να προκαλούν την κοινή γνώμη.

Στο φράγμα του Αλιάκμονα όπου ξεψύχησε αβοήθητο το βρέφος, η 29χρονη πόζαρε συχνά άλλοτε με κολάν και άλλοτε με σορτσάκι και μπότες.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, η 29χρονη ανήρτησε φωτογραφία χαϊδεύοντας την κοιλιά της και ανακοινώνοντας την εγκυμοσύνη της.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε 5 μήνες πριν μείνει έγκυος στην κορούλα της, με τους περισσότερους να εικάζουν πως είτε πρόκειται για άλλη προγενέστερη εγκυμοσύνη ή για μια εγκυμοσύνη που δεν υπήρξε ποτέ και που φαντάστηκε η ίδια…

Δύο μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2021, ποζάρει και πάλι χαϊδεύοντας την κοιλιά της, η οποία παρεμπιπτόντως δεν έχει μεγαλώσει καθόλου μέσα στο δίμηνο που μεσολάβησε.

Στα τέλη Άνοιξης και συγκεκριμένα στις 30 Μάϊου 2021, η 29χρονη μητέρα διανύει πράγματι τις πρώτες ημέρες κύησης.

Κι ενώ η εγκυμοσύνη συνεχιζόταν κανονικά, η 29χρονη όχι μόνο δεν απευθύνθηκε σε κάποιον ειδικό, αλλά βομβάρδιζε καθημερινά τον λογαριασμό της με δεκάδες προσωπικές φωτογραφίες της, άλλοτε με ψηλοτάκουνες μπότες, γυαλιστερά κολάν, ακόμη και με εσώρουχα…

Ανέβαζε μωρά επωνύμων

Προβληματίζει το γεγονός πως η 29χρονη δεν ανέβαζε στον λογαριασμό της το δικό της παιδί, αλλά παιδιά επωνύμων χωρίς να διευκρινίζει αν είναι δικά της, όπως ένα μωρό με τα καταγάλανα μάτια που τυγχάνει να είναι κόρη γνωστού ποδοσφαιριστή, αλλά και την κορούλα πασίγνωστης τραγουδίστριας.

Μια 29χρονη γυναίκα, που όλοι γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και παρ’ όλ’ αυτά, κρίθηκε ικανή να μεγαλώσει ένα παιδί, σήμερα κατηγορείται για την δολοφονία του μωρού της, που δεν πρόλαβε ούτε καν να χρονίσει.

Οι τρεις παράγοντες «κλειδιά»

Στο Live News μίλησε για την υπόθεση ο Θάνος Ασκητής, δρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και αναφέρθηκε στη σημασία των εξής τριών παραγόντων: το ιστορικό υπόβαθρο, το υποστηρικτικό περιβάλλον και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αυτοί οι τρεις τομείς θα μπορέσουν να ρίξουν φως στη ψυχοσύνθεση της 29χρονης.

Ακόμη, ο Θάνος Ασκητής αναφέρθηκε και στο κοινωνικό στίγμα της Ψυχιατρικής, τονίζοντας πως πολλές φορές τα πάσχοντα άτομα δεν υποστηρίζονται όπως θα έπρεπε από το περιβάλλον τους.

Ιδιαίτερα, τόνισε πως μετά την περίοδο της λοχείας οι γυναίκες μπορούν να βρίσκονται σε ψυχικό αναβρασμό, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί πανικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοζάνη: «Μαϊμού» αστυνομικός έκλεψε 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη, με τη γνωστή μέθοδο του «τροχαίου»

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr