Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εχθροί του λαού έβαλαν βόμβες στα τεκτονικά κτίρια της Αθήνας – Ο Διαφωτισμός και η Δημοκρατία δέχτηκαν επίθεση

Εχθροί του λαού έβαλαν βόμβες στα τεκτονικά κτίρια της Αθήνας – Ο Διαφωτισμός και η Δημοκρατία δέχτηκαν επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είναι καταγεγραμμένο και αποδεδειγμένο ιστορικά ότι οι Ελευθεροτέκτονες έχουν υπάρξει στόχος, σε βαθμό εξόντωσης όπως στη ναζιστική Γερμανία, στη φασιστική Ιταλία και στη φασιστική Ισπανία, δικτατόρων, τυράννων, απολυταρχικών καθεστώτων, θρησκόληπτων, φασιστών, «ψεκασμένων» και πάσης φύσεως ακροδεξιών σταγονιδίων.

Ο λόγος; Ο Ελευθεροτεκτονισμός υπήρξε από την πρώτη του συγκροτημένη οργανωτικά στιγμή σχολείο δημοκρατικών, φιλελευθέρων (όχι νεοφιλελεύθερων), ανθρωπιστικών και πατριωτικών ιδεών.

Ο Ελευθεροτεκτονισμός ευθύνεται για τον διαφωτισμό και οι καλύτεροι Ελευθεροτέκτονες υπήρξαν ηγέτες πατριωτικών και κοινωνικών κινημάτων.

Γι’ αυτό κι ο σκοταδισμός τους μισεί και τους διασύρει, τους συκοφαντεί και τους πολεμά, εδώ και τρεις αιώνες.

Ωστόσο, οι αληθείς Ελευθεροτέκτονες παραμένουν «ιππότες της δημοκρατίας» και «στρατιώτες του λαού» σε πείσμα κάθε καιρού.

Οπότε, η πρωινή διπλή βομβιστική επίθεση στα τεκτονικά κτίρια της Αθήνας δεν αφήνει πολλές απορίες για τους δράστες και τα αντιλαϊκά συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Ένα βίντεο λίγων λεπτών κατέγραψε τις κινήσεις του ατόμου που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο γειτονικό από την Τεκτονική Στοά της Αχαρνών κτίριο και εξετάζεται από την αστυνομία.

Το άτομο το οποίο φορούσε περούκα άφησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και έφυγε τρέχοντας κατευθυνόμενος επι της οδού Αχαρνών.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι φεύγοντας φώναζε κατά των τεκτόνων.

«Ο δράστης έτρεχε και φώναζε γ@@ω τη μασονία σας», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Από την πρώτη έκρηξη υπήρξαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου του Σκωτικού Τύπου επί της οδού Σουρμελή, ενώ στον δεύτερο μηχανισμό που εντόπισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, 5λιτρη φιάλη αερίου και μαύρη σκόνη που πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπαρούτι κάτι που σημαίνει ότι αν είχε εκραγεί θα ανατίναζε το τετράγωνο.

Το τεκτονικό Μέγαρο της Αχαρνών όπου στεγάζεται η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος δεν είχε ξαναγίνει στόχος τέτοιου είδους επιθέσεων, ούτε την περίοδο της γερμανικής κατοχής όταν οι ναζί έστελναν τους Ελευθεροτέκτονες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Παλαιότερα είχαν υπάρξει κάποια τηλεφωνήματα- φάρσες για βόμβες, αλλά και ένας θρησκόληπτος καλόγερος που έριχνε αναθέματα στην εξώπορτα του κτιρίου.

Βέβαια, Ελευθεροτέκτονες θεωρούν την συγκεκριμένη επίθεση οργανωμένο σχέδιο εναντίον τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ενημερωθεί ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης προκειμένου να υπάρξουν κάποια μέτρα προστασίας αφού εάν είχαν εκραγεί οι μηχανισμοί ενδεχομένως να υπήρχαν και θύματα.

Πάντως η Αστυνομία ερευνά το βίντεο που έχει καταγράψει τις κινήσεις του ατόμου που τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Η έκρηξη, από τον πρώτο μηχανισμό σημειώθηκε στην οδό Σουρμελή μεταξύ του Τεκτονικού Μεγάρου Αθηνών και του Μεγάρου του Σκωτικού Τύπου επί της οδού Σουρμελή αριθμ. 2, πολύ κοντά στην είσοδο του Τεκτονικού Μεγάρου Αθηνών επί των οδών Αχαρνών και Σουρμέλη, λίγο πριν τις 07.00 το πρωί και δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ενώ ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στα σκαλοπάτια της εισόδου του Τεκτονικού Μεγάρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απίστευτο: Κατέβασαν με drone «βόμβα» για να κάψουν επιχείρηση στην Κρήτη (βίντεο)

Άγριο φονικό στο Μαρούσι: Νεκρός 23χρονος έξω από νυχτερινό μαγαζί – Υπάρχουν και τραυματίες

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αττική την Παρασκευή 26 Απριλίου

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε 5 περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης – Πόσο θα διαρκέσει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr